Advanced Materials

De bedrijfsactiviteiten van Advanced Materials leveren een belangrijke bijdrage aan de groei en de prestaties van de Groep door hun toonaangevende positie op markten met hoge toetredingsdrempels en door hun sterke investeringsrendement. Innovatiefocus, een ongekend brede portefeuille, de nauwe relatie met de klant en de marktkennis in combinatie met de wereldwijde marktpositie biedt een aantrekkelijke concurrentievermogen voor bedrijven die op zoek zijn naar meer energie-efficiëntie en minder vervuilende alternatieven.

Specialty Polymers

Met meer dan 1.500 producten biedt Specialty Polymers het grootste assortiment hoogpresterende polymeren in de wereld. Deze GBU beweegt zich op zeer gediversifieerde en dynamische markten (zoals de automobielsector, luchtvaart, smart devices, energie, gezondheidszorg en waterbehandeling), mede op basis van lichtgewichtmaterialen en de wereldwijde vraag naar "schone" technologie.

Composite Materials

Composite Materials is een vooraanstaande leverancier voor de markt van luchtvaartmaterialen en staat bekend vanwege zijn toonaangevende technologieën en de toegevoegde waarde voor de klant: schaal en technische capaciteiten.  De producten maken vliegtuigen lichter, wat hun voetafdruk op het leefmilieu verlicht. Naast luchtvaart bedient het ook andere toepassingen in windenergie, sport, zeilboten en tevens de automobielsector , waar de lichtgewichteigenschappen een aanzienlijk ontwikkelingspotentieel bieden.

Special Chem

Special Chem produceert fluor- en zeldzame-aardmetaalformuleringen voor automobiel-, halfgeleiders- en verlichtingstoepassingen. Met zijn industriële knowhow, wereldwijde aanwezigheid en lokale O&I-activiteiten, heeft Special Chem zich gepositioneerd als een strategische partner voor de automobielsector als producent van materialen die gebruikt worden in katalysatoren die uitlaatgassen zuiveren en het solderen van aluminium, en tevens als producent van reinigings- en polijstmaterialen voor de halfgeleiderindustrie.

Silica

Silica produceert uiterst dispergeerbare silica, die voornamelijk gebruikt wordt voor energiezuinige en hoogwaardige autobanden. Het ontwikkelt innovatieve oplossingen voor wereldwijde bandenproducenten en beschikt ook over een silica-assortiment voor tal van andere marktsegmenten zoals tandpasta, voeding, industriële producten en rubberen voorwerpen.

Advanced Formulations

De activiteiten van Advanced Formulations, één van de drijvende krachten achter de groei van Solvay, onderscheiden zich door hun toepassingen, klantgerichte aanpak en een relatief lage kapitaalintensiteit. Het productaanbod van dit segment is afgestemd op de algemene maatschappelijke trends en speelt in op de steeds strengere eisen die gesteld worden met betrekking tot het milieu en energiebesparing, en op de uitdagingen in de markten voor massaconsumptie.

Novecare

Novecare ontwikkelt en produceert formuleringen die de eigenschappen van vloeistoffen wijzigen. Het biedt oplossingen voor de olie- en gasindustrie, waarbij gebruik gemaakt wordt van het grootste assortiment aan chemische stoffen ter wereld. Novecare levert ook gespecialiseerde oplossingen voor bepaalde industriële toepassingen, landbouw en coatings.

Technology Solutions

Technology Solutions is wereldleider op het gebied van gespecialiseerde mijnbouwreagentia, fosfinegebaseerde chemicaliën en oplossingen voor de stabilisering van polymeren. De portefeuille bestaat uit hoogwaardige, toonaangevende technologieën, ongeëvenaarde technische dienstverlening en toepassingen waarmee klanten ondersteund worden bij de ontwikkeling van oplossingen op maat, in het bijzonder in de mijnbouw, waar Solvay's producten toelaten metalen te winnen uit voortdurend complexere en meer uitgeputte ertsen.

Aroma Performance

Aroma Performance is 's werelds grootste producent van vanillearoma’s voor gebruik in voeding, geuren en smaken en eveneens van synthetische halffabricaten die gebruikt worden in parfums.

Performance Chemicals

Actief op volwassen, robuste markten, waar het succes van dit segment vooral bepaald wordt door schaalvoordelen, concurrentievermogen en de kwaliteit van de dienstverlening. Performance Chemicals, dat veel kasstromen genereert, zet volop in op uitmuntendheidsprogramma’s om op een duurzame manier toegevoegde waarde te creëren.

Soda Ash & Derivatives

Soda Ash & Derivatives is de grootste producent ter wereld van natriumcarbonaat en natriumbicarbonaat, dat voornamelijk verkocht wordt aan fabrikanten van glas, maar ook gebruikt wordt in detergenten, landbouwproducten, voedsel en voeding. Het is een stabiele en winstgevende divisie, dankzij de goede prijszetting en een groei van rond de 5%, gebaseerd op hoogwaardige activa.

Peroxides

Solvay is marktleider in waterstofperoxide, zowel naar marktaandeel als technologie. Waterstofperoxide (H2O2) wordt voornamelijk gebruikt in de papierindustrie om houtpulp te bleken. De stof kan ook in tal van andere markten gebruikt worden zoals in de chemie, voeding, textiel en het leefmilieu.

Coatis

Coatis produceert duurzame oplosmiddelen op glycerinebasis en gespecialiseerde fenolproducten, voornamelijk voor de Latijns- Amerikaanse markt. Het is de onbetwiste marktleider in Brazilië voor fenolproducten en -derivaten die worden gebruikt bij de productie van kunstharsen voor gieterijen, de bouw en schuurmiddelen.

Functional Polymers

Dit segment omvat voornamelijk polyamide-gerelateerde activiteiten. Deze produceert polyamideverbindingen die gebruikt worden in hoogwaardige kunststoffen en polyamidevezels. De participatie van Solvay in de chloorvinyl joint venture RusVinyl in Rusland is hier ook ondergebracht.

Polyamides

De GBU is één van de weinige spelers die de volledige polyamideketen beheerst, van de toelevering (productie van halffabricaten en polymeren) tot het eindproduct (ontwikkeling van hoogwaardige technische kunststoffen), hoofdzakelijk voor de automobiel-, elektriciteit-, elektronica- en verschillende consumptiegoederenmarkten. Hieronder vallen ook de bedrijfsactiviteiten in Latijns-Amerika, waar textiel en industriële garens op basis van polyamide 6.6 worden geproduceerd en gecommercialiseerd voor eindgebruik in kledij en industriële toepassingen.

Chloorvinyl

De Russische chloorvinylactiviteit bestaat uit de RusVinyl joint venture die in 2014 operationeel werd. Deze wordt geconsolideerd volgens de equity-methode.

Corporate & Business Services

Solvay Energy Services

Solvay Energy Services levert innovatieve en duurzame diensten op maat om de energie-efficiëntie te verhogen en de CO2-uitstoot te verminderen voor de Solvay-groep en andere industriële klanten met energie-intensieve activiteiten. De dienstverlening varieert van de optimalisatie van de energievoorziening en het energieverbruik tot het beheren van energieprijsrisico’s en de exploitatie van warmte-krachtkoppelingsinstallaties.

Andere Corporate & Business Services

Andere Corporate & Business Services omvat, via een wereldwijde organisatie van gedeelde diensten, alle informaticadiensten en de belangrijkste administratieve afdelingen van de Groep (boekhouding, kredietafdeling, klantendienst, douane-, loon- en personeelsadministratie en inkoop).