Op basis van de marktomstandigheden aan het begin van het jaar verwacht Solvay voor 2017 dat de onderliggende EBITDA zal stijgen met ongeveer 5%, vooral dankzij Advanced Materials en Advanced Formulations. De vraag zal naar verwacht gezond blijven en de operationele uitmuntendheidsprogramma’s zullen worden doorgezet, zij het in een klimaat van stijgende grondstofkosten. De verwachte EBITDA is gebaseerd op een constant toepassingsgebied en constante wisselkoersen.1

Advanced Materials

  • De groei bij Advanced Materials zal afkomstig zijn uit de meeste eindmarkten, zoals de luchtvaart- en automobielindustrie, consumptiegoederen & gezondheidszorg, en elektronica.

Advanced Formulations 

  • zal naar verwachting op verscheidene eindmarkten groeien, zoals landbouw, coatings en mijnbouw, met verbeterde omstandigheden in de olie- en gassector.

Performance Chemicals 

  • verwacht een stabiele tot bescheiden groei, waarbij moeilijkere marktomstandigheden in natriumcarbonaat goedgemaakt worden door operationele uitmuntendheid en de capaciteitsuitbreiding van Solvay in peroxides.

Functional Polymers 

  • zal naar verwachting stabiel blijven, vasthoudend aan de gerealiseerde groei in 2016.

Corporate & Business Services 

  • blijft zich inzetten voor de uitmuntendheidsprogramma’s om inflatie te compenseren.

De vrije kasstroom uit voortgezette bedrijfsactiviteiten komt in 2017 naar verwachting uit op meer dan € 800 miljoen, tegenover € 736 miljoen in 2016, dankzij een hogere EBITDA en lagere kapitaaluitgaven.

Een integraal onderdeel van onze duurzame waardecreatie is de beoogde verbetering in de extra-financiële doelstellingen. Na de goede resultaten in 2016 verwachten we onze broeikasgasintensiteit verder te kunnen verbeteren en het aandeel duurzame oplossingen in onze portfolio verder te vergroten.

Onze verwachtingen voor 2017 sluiten aan bij de doelstellingen voor de middellange termijn die we tijdens onze Capital Markets Day in september 2016 met beleggers hebben gedeeld.

1 Solvay is blootgesteld aan wisselkoersfluctuaties. Het gaat hier vooral om de Amerikaanse dollar, de Chinese renminbi, de Thaise baht, de Braziliaanse real, de Russische roebel, de Japanse yen en de Koreaanse won.