We zijn een van de toonaangevende industriële ondernemingen ter wereld in het segment gespecialiseerde chemicaliën. We willen onze rol in de chemiesector verder uitbreiden door duurzame oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen waar de planeet en de maatschappij voor staan. Het is onze visie een betere toekomst te creëren – een toekomst met meer mogelijkheden voor onszelf, onze kinderen, onze planeet en de mensen die daarop wonen.

Met chemie kunnen we onze toekomst vormgeven, door het onmogelijke mogelijk te maken. We hebben onze pioniersgeest te danken aan de oprichter van ons bedrijf, Ernest Solvay. We zijn nog net zo vastberaden als hij 150 jaar geleden was om onze expertise op het gebied van chemie in te zetten en op een verantwoordelijke manier invulling te geven aan onze wens om van de wereld een betere plek te maken.

Mensen vormen de basis voor onze visie. We zijn een bedrijf met mensen, en we streven ernaar hen een betere toekomst te geven door hen te helpen zich te ontwikkelen, hun vaardigheden te verbeteren en door oog te hebben voor hun talenten. Dankzij hun mentaliteit - die wordt gekenmerkt door flexibiliteit, samenwerking, nieuwsgierigheid en moed - zijn succes en prestaties gegarandeerd. Ze vormt de basis voor meer innovatieve, duurzame oplossingen met gebruik van minder natuurlijke hulpbronnen en minder afval.

Bij de vooruitgang die we boeken willen we onszelf steeds opnieuw uitvinden bij alles wat we doen en hoe we het doen. De moed om te veranderen is een fundamentele basis onder ons succes.

150 jaar innovatie en wetenschappelijke vooruitgang

Onze Groep kan terugkijken op een wetenschappelijke en zakelijke erfenis. Solvay heeft zijn bestaan te danken aan de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen van een jonge visionair die zich omringde met een klein netwerk van compagnons. Ernest Solvay, autodidact en gepassioneerd door wetenschap, kreeg in 1863 het octrooi voor het productieproces van soda en startte een bedrijf.

Meer informatie

De geschiedenis van Solvay