Omschrijving

Informatie- en cyberrisico omvat onder meer diefstal, bewerking of vernietiging van informatie, de onmogelijkheid om de continuïteit van de dienstverlening te verzekeren of vertrouwelijke, kritieke of gevoelige informatie te beschermen.

Preventie en bestrijding

Programma voor cyberveiligheid

Solvays programma voor cyberveiligheid en preventie tegen verlies van vertrouwelijke informatie is in 2016 verder uitgebreid.

  • Externe experts hebben onafhankelijke beoordelingen uitgevoerd, waaronder penetratietesten;
  • Solvay Business Services (SBS) heeft het kwaliteitsbeheerprogramma (ISO9001:2015) voor alle activiteiten vernieuwd en de ISO27001:2013-certificering die cyberveiligheid omvat is voor de meeste van onze Information Systems-activiteiten al bezig (alle SBS zijn eind 2017 ISO27001-gecertificeerd);
  • Alle SBS Information Systems-professionals hebben een opleiding in beveiligingsbeleid en best practices op het gebied van Information Systems (IS) gevolgd.
  • Voor alle medewerkers blijft de veiligheidstraining voor eindgebruikers verplicht. Om het bewustzijn van de medewerkers te vergroten worden regelmatig tips op het gebied van cyberveiligheid gepubliceerd.
  • Er zijn nieuwe fraudebestrijdingsinstrumenten geïmplementeerd om pogingen tot fraude te ontdekken en te voorkomen.

In 2017 zal Solvay de overkoepelende cyberveiligheidsstrategie en -beheersing verder verbeteren, het beveiligingsprogramma voor bedrijfsinformatie verder ontwikkelen en andere functies/mogelijkheden onderzoeken om de beveiligingsstatus van de onderneming en de reactiesnelheid op cyberaanvallen te vergroten.

Hoewel de onderneming al een uitgebreid programma voor cyberveiligheid heeft dat regelmatig geactualiseerd wordt, kan een omvangrijke cyberaanval toch resulteren in het verlies van belangrijke bedrijfsinformatie en/of een negatieve invloed hebben op de activiteiten en resultaten van de onderneming.

Verzekering

Solvay is verzekerd tegen de mogelijke financiële gevolgen van een cyberaanval op de bedrijfsmiddelen, productieonderbrekingen en fraudegevallen.