Solvay bevordert een open dialoog met de beleggingswereld en wil daarbij een langdurige relatie opbouwen, gebaseerd op geloofwaardigheid en vertrouwen. Het is de doelstelling van Solvay om op een transparante, tijdige en betekenisvolle manier accurate informatie te verstrekken, om het inzicht van de beleggingswereld in ons bedrijf en onze strategie te bevorderen en een eerlijke waardering door de markt te verkrijgen.

Op basis van de FSMA (Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten), MiFID2 (Richtlijn betreffende markten voor financiële instrumenten), MAR (Richtlijn inzake marktmisbruik) en de Algemene verordening gegevensbescherming, definieert en implementeert Solvay uitgangspunten en procedures voor de interactie en communicatie met de financiële markten. Solvay doet er alles aan om op de hoogte te blijven van de richtlijnen om naleving daarvan te handhaven. Ook wil Solvay ervoor zorgen dat de verschillende belanghebbenden gelijk worden behandeld.

De leden van het uitvoerend comité hebben gedurende het jaar op een tijdige en effectieve manier contact onderhouden met verschillende leden van de beleggingswereld, waaronder analisten, portefeuillebeheerders en particuliere beleggers (Roadshows, een-op-een ontmoetingen, conferenties, Capital Market Days enz.). In 2017 heeft het uitvoerend comité veel tijd en energie gestoken in de communicatie en ontmoetingen met de beleggerswereld in de VS.

Er is uitgebreide informatie beschikbaar over de bedrijfsactiviteiten van Solvay, de strategie en de financiële prestaties in de vele verplichte publicaties zoals persberichten, het geïntegreerde jaarverslag, de kwartaalverslagen, de financiële persberichten en presentaties. Al deze publicaties zijn beschikbaar in het Frans, Nederlands en Engels in het Investors-onderdeel op www.solvay.com en kunnen worden aangevraagd bij de afdeling Investor Relations.