In dit hoofdstuk over maatschappelijk kapitaal wordt ingegaan op de functie van Solvay binnen de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan de verwachting over wat Solvay zal bijdragen aan de samenleving in ruil voor haar maatschappelijke bestaansrecht. Er wordt ingegaan op de relatie met belangrijke externe belanghebbenden, zoals klanten, lokale gemeenschappen, het publiek en de overheid.

Solvay werkt samen met de Ellen MacArthur Foundation: een grote stap op weg naar een circulaire economie.

Solvay heeft maatregelen genomen om de transitie naar een circulaire economie te versnellen door een driejarige samenwerkingsovereenkomst te tekenen met de Ellen MacArthur Foundation. De Groep is de enige chemische multinational onder de Global Partners van deze stichting, waar onder andere ook Danone, Google, H&M, Intesa Sanpaolo, Nike, Philips, Renault en Unilever toe behoren.

Dankzij dit samenwerkingsverband kan Solvay oplossingen zoeken om te voldoen aan de uitgangspunten en vereisten van een circulaire economie door de interne mindset te benutten en concrete bedrijfsprojecten te stimuleren. De Groep heeft in 2017 bijna de helft van zijn omzet gegenereerd uit duurzame oplossingen – inclusief oplossingen die voldoen aan de eisen voor het circulaire model – door gebruik te maken van efficiënte bedrijfsprocessen en duurzame energie en materialen, en door slimmere oplossingen te bedenken voor klanten om het verbruik van middelen te verminderen, hergebruik van materialen te stimuleren en de gebruiksduur van producten te verlengen.

Klik hier voor meer informatie over dit samenwerkingsverband