Belanghebbenden aan het woord

Leveranciers

Door samen te werken kunnen we verpakkingsoplossingen ontwikkelen waardoor Solvay nog waardevoller wordt voor haar klanten.

Pete Watson

Pete Watson

  • CEO, Greif

Greif is één van Solvay’s belangrijkste leveranciers voor industriële verpakkingen. Dit Amerikaans bedrijf ontving kort geleden een Gold-rating van EcoVadis voor zijn duurzaamheidsprestaties. Solvay koos Greif voor een Key Supplier Management-programma, waarvoor nu een pilootproject is gestart.

Pete Watson

Ik waardeer de kwaliteit van de dialoog en de relatie tussen Solvay en Greif. We hebben multifunctionele teams samengesteld om problemen op te lossen, waarde te creëren en een beter inzicht te krijgen in de wederzijdse strategische behoeften.

We zijn een van de belangrijkste leveranciers van Solvay, waarbij we met elkaar samenwerken op het gebied van planning en het stellen van doelen. Ik waardeer het dat Solvay ons laat meehelpen bij het realiseren van zijn duurzaamheidsdoelstellingen. We zijn op dit gebied aardig op de proef gesteld en dat heeft ons vooruit geholpen. Nu vervullen we een toppositie in MVO-ratings.

Solvay daagt ons uit om in zijn behoeften te voorzien. We richten ons op wat belangrijk is voor Solvay. Daardoor kunnen we samen via hun bevoorradingsketen nog meer waarde creëren voor Solvay.

Ik hoop dat we in de toekomst onze relatie nog verder kunnen verbeteren en nog meer betrokken kunnen zijn bij de strategische denkwijze van Solvay. Daardoor kunnen we samen via de bevoorradingsketen nog meer waarde creëren voor Solvay.

EGGER Group (Oostenrijk)

“Wij staan voor een verantwoord gebruik van het ruwe materiaal hout”

Frédéric Colin
Inkoopmanager Hout Frankrijk, Egger Rambervillers

Ons samenwerkingsverband met Solvay voldoet aan al onze verwachtingen: we hebben dezelfde overtuiging en dezelfde inzet als het gaat om het milieu. We waarderen de samenwerking en de goede relaties die zijn ontstaan met de Groep. Die zorgen ervoor dat deze collaboratie op lange termijn kan worden voortgezet.

Voor the Egger Group, die decoratieve houten panelen maakt voor de meubelindustrie, is duurzame ontwikkeling een fundamenteel uitgangspunt. Al onze vestigingen zijn zodanig geïntegreerd dat een gesloten circuit ontstaat, van boom tot eindproduct. Dankzij dit ‘win-win’-samenwerkingsverband kunnen we bijproducten van onze activiteit (pellets gemaakt van zaagsel) vercommercialiseren. Door deze biomassa als brandstof te gebruiken op de nabij gelegen site in Dombasle, kan Solvay zijn ecologische voetafdruk verkleinen.

Uitstoot van broeikasgassen

CO2-uitstoot verminderd met

20 000

ton op de Dombasle-site in 2017