Onze belanghebbenden aan het woord

Investeerders

Bij Solvay realiseer je je pas dat innovatie overal is! Als ik maar één innovatie zou mogen kiezen, dan is dat de oplossing die Composite Materials heeft ontwikkeld voor de automobielsector, vooral op het gebied van lichtgewicht materialen. Hoewel deze materialen nu nog alleen gebruikt worden in raceauto’s, staan zij wel aan de basis van een nieuwe trend.

Marco Miserez

Marco Miserez

  • Fondsbeheerder, Candriam Investment Group

Candriam Investment Group, een vermogensbeheerder die vooroploopt op het gebied van Socially Responsible Investment (SRI), analyseert niet alleen de financiële prestaties van Solvay maar ook de innovatiestrategie en de duurzaamheidsdoelstellingen.

Marco Miserez

Wanneer we een bedrijf analyseren, dan letten we vooral op de kwaliteit en de concurrentiepositie, we kijken of er sprake is van groei, of er een innovatiebeleid is en duurzaamheidsdoelstellingen – al deze factoren maken een bedrijf concurrerend en duurzaam. Solvay voldoet aan deze criteria. Daarom maakt de Groep nu onderdeel uit van onze SRI- en Innovatiefondsen.

Het management van Solvay heeft een duidelijke strategie voor ogen, gericht op gespecialiseerde chemische producten. Doordat het een familiebedrijf is, is de steun van de familie gewaarborgd. Dat maakt het ook mogelijk om zo’n langetermijninvestering aan te gaan als die in Cytec.

De uitgebreide en gespreide activiteitenportefeuille van Solvay in polymeren en composiet-materialen zorgt voor synergie en voor oplossingen voor de klant.

We kijken ook goed naar het schuldniveau van de Groep. Solvay ontwikkelt zich duidelijk in de goede richting, vooral ook omdat de transformatie van de portefeuille het bedrijf in staat stelt waarde te creëren gedurende de hele economische cyclus.

Bij Candriam geloven we dat innovatie aan de basis ligt van groei en winstgevendheid, maar meer nog geloven we dat innovatie een bedrijf een duurzaam concurrentievoordeel oplevert.

€ 5,3 miljard

onderliggende nettoschuld verminderd tot

Tanguy du Monceau

  • familiale aandeelhouder

Tanguy du Monceau

Via Solvay Way heeft de Groep duurzaamheid het uitgangspunt gemaakt voor de innovatieve activiteiten van het bedrijf, zodat waarde wordt gecreëerd voor de aandeelhouders en voor alle belanghebbenden. Het feit dat medewerkers profiteren van een bonus die verbonden is aan duurzaamheid, werkt zeer innovatief. Rekening houden met de koolstofvoetafdruk in het acquisitieproces en bij productontwikkeling is een geweldige innovatie, die in de komende jaren nog versterkt zal worden. Goed bestuur, ethiek en transparantie zijn van groot belang voor ons. Het is belangrijk dat de Groep goed communiceert over wat het bedrijf doet en hoe goed het bedrijf het precies doet.

Ik wil dat Solvay de komende jaren het beste bedrijf is in de chemische sector.