Belanghebbenden aan het woord

Lokale
gemeenschappen

Solvay-medewerkers delen veel kennis met ons, waardoor wij die kennis dan weer kunnen overdragen op onze studenten en ons er in kunnen verdiepen.

Helena Onaga

Helena Onaga

  • Coördinator van de Chemical Course, ETEP Technical Public School, Paulinia, Brazil

EducAção is een opleidingsprogramma voor scheikundeleraren dat ontwikkeld is door vrijwilligers in de vestiging van Solvay Paulínia in Brazilië. Het verandert de fabrieken en laboratoria van Solvay in klaslokalen, en dat heeft een positieve invloed op meer dan 2 000 studenten.

Helena Onaga

Ik geef scheikunde op een openbare school in de staat São Paulo, Brazilië. Omdat leerkrachten het meeste van hun tijd in het klaslokaal doorbrengen, komen zij weinig in contact met recente ontwikkelingen. Ik kreeg het idee om bij een chemisch bedrijf workshops te organiseren voor leerkrachten. Ik stelde dit twee jaar geleden voor aan de Community Relations-manager van de Solvay-fabriek in mijn stad, Paulínia. Hij vond het een goed idee en stelde een team van vrijwilligers samen. Nu bezoeken ongeveer twintig scheikundeleraren van twee technische scholen de maandelijkse opleidingssessies in de laboratoria en productieruimtes van Solvay om te praten over chemische zorg, industriële toxiciteit en milieu-invloeden. We hadden hoge verwachtingen en dankzij het EducAção-programma kunnen we op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de chemie en onze lessen verbeteren.

Veel van de chemiestagiaires binnen Solvay zijn afkomstig van de scholen die aan het EducAção-programma meedoen. Dit is dus waardevol voor de jongeren én voor Solvay.

Bovendien organiseert Solvay jaarlijkse bedrijfsbezoeken voor onze studenten en de gidsen zijn dan meestal afgestudeerden van onze school. Dit is een zeer positieve ervaring voor jonge mensen, die ervan kunnen dromen om ooit zelf ook bij Solvay te werken.

19

In 2017 zijn 19 leraren van twee scholen opgeleid

25

medewerkers bij betrokken

14

trainingsmodules

2 000 +

Dit had invloed op meer dan 2.000 studenten

Wanderson Lelis

  • O&I-manager, Coatis GBU, Paulínia, Brazilië

Wanderson Lelis

Deelnemen aan dit programma en wat van je kennis delen geeft ontzettend veel voldoening. Met praktische voorbeelden vanuit de industrie kunnen leraren het verband leggen tussen de lessen die ze geven en de toepassing in hoogperformante industrieën, zoals de automobiel- en de luchtvaartindustrie. Hierdoor worden hun lessen concreter voor de studenten, neemt hun belangstelling toe en is er minder kans dat ze vroegtijdig de school verlaten.

 Ik ben er trots op dat ik voor een onderneming werk die jonge mensen laat inzien dat ze door te studeren verder kunnen komen in het leven.