Bij constante perimeter en ten opzichte van de gemiddelde wisselkoersniveaus in 2017 verwacht Solvay dat de onderliggende EBITDA over het volledige jaar organisch zal groeien met 5% tot 7%, voornamelijk aangedreven door Advanced Materials en Advanced Formulations.

Advanced Materials

Groei zal gedreven worden door een verbreding van de vraag in de belangrijkste eindmarkten, zoals de lucht- en ruimtevaart, automobielsector, elektronica, batterijen en gezondheidszorg, en ondersteund door operationele uitmuntendheid.

Advanced Formulations

Groei zal aangedreven worden door de stijgende vraag in de mijnbouw, enkele verdere verbeteringen in de olie en gasmarkten, en positieve nettoprijzen.

Performance Chemicals

Winstgevendheid zal worden beïnvloed door de huidige hogere energieprijzen die zullen wegen op de natriumcarbonaatmarges ondanks uitmuntendheidsinitiatieven en groei in Peroxide.

De vrije kasstroom uit voortgezette bedrijfsactiviteiten zal naar verwachting hoger zijn dan de € 782 mln in 2017.

Een integraal onderdeel van onze duurzame waardecreatie is de gerichte verbetering in extra financiële doelstellingen. Na de sterke resultaten van 2017 verwachten we verder te gaan met de verbetering van onze emissies van broeikasgassen, en de vooraanstaande duurzame oplossingen in onze portfolio verder te bevorderen.