Belanghebbenden aan het woord

Planeet
(Overheid & ngo’s)

Private bedrijven zoals Solvay kunnen bij de implementatie van duurzaamheidsdoelstellingen als katalysator optreden voor veranderingen en daardoor zorgen voor een betere toekomst voor onze planeet.

Caroline Petit

Caroline Petit

  • Adjunct Directeur, Regionaal informatiecentrum van de Verenigde Naties voor Europa

Implementatie van Sustainable Development Goals (SDG’s of Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) is het belangrijkste agendapunt voor de overheden en ngo’s die wat betreft de planeet, belanghebbenden van Solvay zijn. Van de 17 SDG’s van de Verenigde Naties richt Solvay zich op die doelstellingen waar het de meeste invloed kan uitoefenen en die het beste aansluiten bij de eigen duurzaamheidsdoelstellingen.

Caroline Petit

We zijn blij met bedrijven zoals Solvay, die duurzaamheid tot een prioriteit maken. Private bedrijven kunnen een vooraanstaande rol spelen en op een creatieve manier ideeën over duurzaamheid verspreiden.

Om verandering in gang te zetten, moeten de SDG’s intern goed worden uitgelegd. Zo vergroot je de betrokkenheid van medewerkers bij duurzame ontwikkeling en zorg je ervoor dat de doelstellingen worden meegenomen in de keuzes die zij maken.

Het succes van de Solar Impulse, een emissievrij vliegtuig, heeft er op een positieve manier aan bijgedragen dat de wereldwijde media aandacht ging besteden aan duurzame ontwikkeling.

Het is erg belangrijk om een goed genderevenwicht te realiseren in wetenschappelijke beroepen. Dit betekent dat er een klimaat moet zijn waarin het aanwerven van vrouwelijke ingenieurs wordt gestimuleerd en dat hen carrièremogelijkheden biedt.

23%

van de vrouwen in de Groep

106

nationaliteiten

Solvay concentreert zich op

Lorem ipsum dolor sit amet (logo) Lorem ipsum dolor sit amet (logo) Lorem ipsum dolor sit amet (logo) Lorem ipsum dolor sit amet (logo) Lorem ipsum dolor sit amet (logo)

Solvay en Duurzaamheidsdoelstellingen

Dame Ellen MacArthur

  • Voormalig topzeilster,
    Oprichtster van de Ellen MacArthur Foundation

Begin 2018 sloot Solvay zich als negende Global Partner aan bij de Ellen MacArthur Foundation. De stichting werkt samen met haar partners - allemaal invloedrijke ondernemingen uit de belangrijkste economische sectoren - aan grootschalige circulaire innovaties.

We zijn verheugd dat we Solvay welkom kunnen heten als Global Partner van de Ellen MacArthur Foundation. De chemiesector speelt een belangrijke rol in de wereldwijde economie en maakt het derhalve mogelijk om op systeemniveau veranderingen door te voeren, op weg naar een herstellende, regenererende circulaire economie.

Samenwerkingsverband Ellen MacArthur