In gesprek met…

Hoe versterken we onze banden met onze klanten om nog meer waarde te creëren?

Voor het geïntegreerde jaarverslag van vorig jaar werden belanghebbenden individueel geïnterviewd. Dit jaar richten we ons op de relaties die de Groep heeft opgebouwd met zijn stakeholders en laten we zien hoe Solvay met ze communiceert om te beantwoorden aan hun verwachtingen en waarde te creëren voor het bedrijf zelf en zijn stakeholders. Drie grote klanten, Murata, TitanX en Sealed Air, vertellen hoe de oplossingen van Solvay hen helpen waarde te creëren. Leden van het uitvoerend comité Augusto Di Donfrancesco en Hua Du verklaren de klantgerichte benadering van de Groep.

Het gespreksteam

John Bradfute

Global Resin Purchasing Director, Sealed Air

Augusto Di Donfrancesco

Lid van het uitvoerend comité van Solvay

Kazunari Okada

MCC Capacitor Division, Murata Manufacturing Co

Bruno Jouannet

Vice President Operations NA, TitanX Engine Cooling

Du Hua

Lid van het uitvoerend comité van Solvay

Een actieve samenwerking met Sealed Air

De nauwe samenwerking tussen Solvay en verpakkingsspecialist Sealed Air begon vele jaren geleden en is uitgegroeid tot een echt partnership. Het was dus logisch dat Sealed Air betrokken zou zijn bij de pilot van het Net Promoter System® en deelnam aan interviews in vele lagen van het bedrijf. Er werden actieplannen geïntroduceerd die worden geëvalueerd en waar nodig aangepast. “We luisteren naar elkaar en hebben daardoor kernacties kunnen ontwikkelen die beide bedrijven helpen en zo tot een oplossing leiden waar we beiden mee winnen,” zegt John Bradfute, Global Resin Inkoopdirecteur, Sealed Air.

“We zijn vereerd Sealed Air van dienst te zijn en een echte samenwerking met hen te hebben. Het feedbackprogramma dat we samen hebben gelanceerd, zorgt voor tastbare actieplannen om onze dagelijkse activiteiten continu te verbeteren en om effectieve, op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen die waarde creëren voor beide bedrijven”, voegt Augusto Di Donfrancesco toe.

We hebben een echte actieve samenwerking met Solvay.

John Bradfute
Global Resin Purchasing Director, Sealed Air
Pharmaceutical packaging (photo)

“We promoten een cultuur van actief luisteren naar klantfeedback in alle frontlineteams. Het is erop gericht om de hele organisatie op één lijn te brengen en snel waarde te leveren aan onze klanten, en de diepe transformatie van onze Groep te ondersteunen door een veel klantgerichtere cultuur te bevorderen.”

Augusto Di Donfrancesco
Lid van het uitvoerend comité van Solvay

Dagelijks waarde creëren met Murata

Het Japanse Murata is wereldleider op het gebied van elektronische onderdelen voor smartphones, computers en steeds vaker ook auto’s. De teams werken dagelijks nauw samen met collega’s bij Solvay aan operationele prioriteiten, zoals productieplanning. Daarnaast zorgt regelmatig contact op alle niveaus, tot aan het senior management, dat de twee organisaties op één lijn zitten. “We zijn heel blij met de continue medewerking van Solvay,” zegt Takekazu Okada, MCC Capacitor Division, Murata Manufacturing Co. “We weten dat we op de Groep kunnen vertrouwen om nog meer kwaliteit en betrouwbaarheid te bieden. Zo helpen ze ons onderscheidende producten in de markt te zetten. Onze prioriteit is nu 'zero defects’ en we zullen nauw samenwerken om dat te bereiken.”

We zullen onze contacten blijven verdiepen, zodat niet alleen de verkoop, maar ook functies zoals technologie en kwaliteitscontrole, en midden- en hoger management, samenwerken om de kwaliteit van het bedrijf te verbeteren en de hoeveelheid uit te breiden.

“We werken met Murata aan de benadering van continue verbetering en actief luisteren via ons nieuwe Net Promoter System,” vertelt Hua Du. “Zo kunnen we ze nog doeltreffendere oplossingen bieden, zoals naar 'zero defects’ toewerken.”

We moeten beleid en informatie delen zodat we de voornaamste trends in snel veranderende markten kunnen voor zijn en beslissingen nemen op het juiste moment.

Kazunari Okada
MCC Capacitor Division, Murata Manufacturing Co
Smartphone (photo)

TitanX meer bieden dan alleen producten

Solvay levert haar Aluminum-Brazing-Flux-producten al jaren aan TitanX, fabrikant van aandrijvingskoelsystemen. Toen TitanX besloot over te stappen naar een goedkoper alternatief van een concurrent en te maken kreeg met kwaliteits- en leveringsproblemen, kwam Solvay met oplossingen. “Solvay reageerde direct en met een paar dagen konden we weer aan de slag en produceerden we op het vereiste kwaliteitsniveau,” zegt Bruno Jouannet, Vice President Operations NA, TitanX Engine Cooling. “Dankzij hun snelle reactie en expertise konden we een nieuw product implementeren. TitanX is weer overgestapt op Solvay en wil onze relatie uitbreiden.”

“Ik ben trots op de manier waarop onze teams ter plaatse reageerden op de uitdagingen waarmee TitanX te maken kreeg,” zegt Hua Du. “Dankzij hun expertise kon TitanX weer snel de vereiste kwaliteit produceren. Dit laat zien hoe we altijd proberen de behoeftes van onze klanten te doorgronden en te beantwoorden.”

Bruno Jouannet, Vice President of Operations NA, TitanX Engine Cooling (photo)

“We waren in de eerste plaats op zoek naar een product, maar Solvay levert veel meer dan dat. Het draait ook om een superieure dienstverlening en expertise.”

Bruno Jouannet
Vice President Operations NA, TitanX Engine Cooling
Trucks (photo)
Hua Du, Member of the Executive Committee (photo)

“Ik wil TitanX bedanken voor hun vertrouwen. We proberen altijd te luisteren naar onze klanten, te begrijpen wat ze nodig hebben en onze expertise in te zetten om dat te leveren. Zo creëren we aan beide kanten waarde.”

Hua Du
Lid van het uitvoerend comité van Solvay