Innoveren voor onze markten

De portefeuille van Solvay is geheroriënteerd op gespecialiseerde oplossingen die snelgroeiende markten bedienen die worden aangedreven door sterke duurzaamheidstrends – Next Generation Mobility en Resources Efficiency.

Ons uniek portfolio van hoogwaardige oplossingen op basis van polymeren en composiettechnologieën wordt voornamelijk gebruikt in toepassingen voor duurzame mobiliteit, zoals de Automobiel- en Ruimtevaartindustrie. En onze geavanceerde formuleringen bieden op maat gemaakte speciale formuleringen die de chemie van het oppervlak en het vloeistofgedrag beïnvloeden om de efficiëntie en opbrengst te optimaliseren, en de milieu-impact te minimaliseren. Ze bedienen markten zoals Mijnbouw, Olie en Gas en Landbouw. De helft van de omzet van de Groep wordt gegenereerd op markten die verband houden met duurzame mobiliteit en efficiënt gebruik van hulpbronnen. Onze geavanceerde materialen worden ook gebruikt op de markten van Elektronica, Gezondheidszorg en industrie, en onze geavanceerde formuleringen dienen ook de markten voor Levensmiddelen en Consumptiegoederen. Onze Performance Chemicals-activiteiten bedienen de markten voor Consumptiegoederen, Voedingsmiddelen, Industrie en Bouw.

AUTOMOBIEL & LUCHTVAART

Schonere mobiliteit

24%

van netto-omzet

Toenemende bezorgdheid over duurzaamheid, en de strenge regelgeving rond de uitstoot van CO2 en fijnstof zetten de automobiel- en luchtvaartsector ertoe aan duurzamere mobiliteitssystemen te ontwikkelen. Wij dragen ertoe bij dat transport schoner, veiliger en energiezuiniger wordt.

lees meer
trigger

Lichtgewichtmaterialen

Voor lichtere voertuigen met een lager brandstofverbruik en minder uitstoot vormen composietmaterialen een innovatief alternatief voor metalen en solide kunststoffen. Solvay bevindt zich in een unieke positie op het gebied van thermoplasticcomposieten met de allerbeste portfolio aan specialistische polymeren en composiettechnologieën.

Gespecialiseerde polymeren zoals KetaSpire® PEEK met uitstekende mechanische eigenschappen bij hoge temperaturen kunnen als vervanging dienen voor metalen. Deze polymeren verbeteren de productie-efficiëntie van composietmaterialen, waardoor ze rendabel zijn voor productie in hoge volumes. Onder onze oplossingen voor de lucht- en ruimtevaart is PR 520 is een structureel hars dat wordt gebruikt om motorbladen en ventilatorkasten te bouwen voor een lager brandstofverbruik, minder CO2-uitstoot, minder geluidsoverlast en lagere onderhoudskosten. En de baanbrekende FusePly verlijmingstechnologie van Solvay zorgt dat composietconstructies in vliegtuigen nog sterker en betrouwbaarder zijn.

Elektrificatie

Batterijen met een hogere energiedichtheid, die sneller opladen met een grotere kracht tegen lagere kosten, zijn van cruciaal belang voor de toekomst van elektrische voertuigen. Onze oplossingen voldoen aan de hoogste eisen wat veiligheid, temperatuur en chemische weerstand betreft en zijn derhalve geschikt voor het gehele batterijsysteem. Onze gefluoreerde materialen voor geavanceerde li-ionbatterijen en onze Energain®-technologieën zorgen ervoor dat de volgende generatie li-ionbatterijen kunnen werken met een hogere spanning voor een grotere energiedichtheid.

Solef® PVDF, een hoogwaardig materiaal voor li-ionbatterijen, is een polymeer met uitstekende thermomechanische en chemische eigenschappen. Als deels gefluoreerd materiaal is het bijzonder stabiel en nog veiliger.

Efficiënte aandrijving

Bij alle vormen van aandrijving zijn het vooral de motor en het transmissiesysteem waar aanzienlijke verbeteringen in energie-efficiëntie te behalen vallen. Onze gespecialiseerde polymeren zoals Amodel® PPA en Ryton®PPS dragen bij aan de ontwikkeling van een energie-efficiëntere, interne verbrandingsmotor, zijn bestand tegen de intense hitte van kleinere motoren, en dragen bij aan de ontwikkeling van hybride voertuigen waarin benzine- en elektrische motoren worden gecombineerd om de juist balans tussen energiezuinigheid en batterijgebruik te realiseren. Nocolok® Flux is een hoogwaardige soldeerpasta voor het solderen van aluminium onderdelen en de norm voor aluminiumwarmtewisselaars.

Groene technologie

Dankzij onze silica-producten kunnen bandenfabrikanten de rolweerstand tot wel 25% verminderen, wat gelijk staat aan 7% minder brandstofverbruik. Onze nieuwste innovatieve klasse, Premium SW, biedt uitstekende prestaties voor vrachtwagenbanden. Dit is het eerste Solvay-silica dat het Carbon Black-vermogen in rolweerstand overtreft, terwijl de duurzaamheid van de banden gelijk blijft. Katalysatoren beperken de uitstoot van verontreinigende stoffen tot een minimum en hun prestaties worden versterkt door verschillende Solvay-producten, waaronder Optalys®, voor moderne motoren zoals hybrides of GDI’s, waardoor ze een essentiële bijdrage leveren aan het voldoen aan steeds strengere emissie-eisen.

Minder brandstof, meer efficiëntie

Doordat bij de productie van auto’s metalen en kunststof constructies worden vervangen door composietmaterialen, worden auto’s lichter. Dit vermindert het benzineverbruik en dus de uitstoot. SolvaLite-composieten zijn tot wel 40% lichter dan metaal en harden veel sneller uit dat traditionele composieten. Dit betekent ook efficiëntere productie en hogere winstgevendheid bij productie in hoge volumes.

minder
(photo)

MIDDELEN EN MILIEU

Betaalbare grondstoffen en bescherming van het leefmilieu

14%

van netto-omzet

Dankzij de duurzame oplossingen van Solvay op het gebied van olie en gas, mijnbouw, energieopwekking en energieopslag kunnen klanten zelf energie- en milieuvriendelijke producten en diensten aanbieden aan hun eindgebruikers.

lees meer
trigger

Energieoplossingen

Solvay heeft verscheidene producten en technologieën voor de productie van hernieuwbare energie ontwikkeld. Op het gebied van zonne-energie zijn dit bijvoorbeeld beschermfolies voor fotovoltaïsche panelen, en onze windkrachtoplossingen variëren van afdichtingen en kabels tot epoxyverbindingen voor de bladen van windturbines. We bieden ook oplossingen voor biomassa- en gas-cogeneratie, en ontwikkelen verschillende O&I-projectentechnologieën die tegemoet komen aan de specifieke behoeften van batterijfabrikanten.

Milieubescherming

Om de planeet schoner, gezonder en veiliger te maken, en te voldoen aan strengere eisen, dragen onze oplossingen bij aan de behandeling van lucht en water, en aan bodemsanering door middel van filtering, de scheiding van gassen, absorptie en chemische reacties.

Olie en gas

Onze teams richten zich op efficiëntere, duurzame producten die de totale operationele kosten verlagen en minder grondstoffen, waaronder water, verbruiken, en we ontwerpen ook gepersonaliseerde oplossingspakketten om tegemoet te komen aan de uitdagende behoeften van onze klanten. Voorbeelden zijn de lijn high-performance wrijvingsremmers en Tiguar® guar-derivaten, een duurzame oplossing waarmee klanten bronnen kunnen stimuleren met gerecycled water onder extreme omstandigheden. Onze Rhodibloc® cementadditieven verschaffen een betere beheersing van vloeistofverlies en gasmigratie om putintegriteit in stand te houden. De Clearbreak® demulsifiers helpen het geproduceerde water te scheiden van olie voor hergebruik.

Mijnbouw

De hedendaagse mijnbouw staat voor een dubbele uitdaging: het handhaven of vergroten van de productie en het verminderen van het gebruik van middelen zoals water en energie. Tegelijkertijd moeten de reagentia die gebruikt worden om metalen en mineralen te winnen voldoen aan strenge veiligheids- en milieueisen. De gespecialiseerde mijnbouwreagenten van Solvay helpen onze klanten deze uitdagingen het hoofd te bieden, en de operationele kosten te verlagen bij het winnen en produceren van vele metalen en mineralen, waaronder koper, aluminiumoxide, goud, zilver, uranium, nikkel/kobalt en metaalertsen. Onze INTEROX® waterstofperoxide en de Cyanex® reagenten verbeteren het winnen van metalen en ontgiften het water na de extractie van metalen. Cyanex® reagenten bieden betere separatie voor kobalt en efficiëntere verwerking voor lithium. De vraag naar koper, lithium, nikkel en kobalt voor batterijen blijft groeien door de toenemende trend van elektrificatie.

Solvair® draagt bij aan een schoner en veiliger milieu

Het Solvair®-assortiment van Solvay behandelt de gassen die door vele industriële bedrijven worden uitgestoten, mede dankzij ons op natrium gebaseerde sorptiemiddel, dat wereldwijd wordt geproduceerd. Een van onze oplossingen, Solvair® Marine, is bijzonder vernieuwend. Dit gaszuiveringssysteem voor zwaveloxiden voldoet aan alle bestaande en nog komende regelgeving, verwijdert 99% van de deeltjes, loost geen afvalwater terug in de zee en kan zonder droogdokking worden geïnstalleerd. Het vergemakkelijkt bovendien de behandeling van residuen op het land.

minder
(photo)

CONSUMPTIEGOEDEREN & GEZONDHEIDSZORG

De levenskwaliteit verbeteren

17%

van netto-omzet

Het consumentengedrag verandert naarmate de bevolking in volwassen economieën ouder wordt en de middenklasse in Afrika, Azië en Latijns-Amerika groeit. Consumenten willen handige, multifunctionele oplossingen die op maat gemaakt, veilig en duurzaam zijn en die een verbeterde consumentenervaring bieden, een positieve invloed op gezondheid en welzijn hebben, en een geringe invloed op het milieu. Zij willen ook profiteren van het beste dat digitale connectiviteit te bieden heeft.

lees meer
trigger

Consumptiegoederen

Van smart textiel en pulppapier tot persoonlijke en huishoudelijke verzorging: onze portfolio biedt innovatieve, duurzame en concurrerende oplossingen. Zoals bijvoorbeeld Amni Soul Eco®, ‘s wereld eerste biologisch afbreekbaar polyamidegaren, een extreem duurzame doorbraak voor de hele textielsector. Het ontbindt snel wanneer het op de stortplaats terechtkomt. Een ander voorbeeld is ReGeN-oPhyt®, verkregen uit pure, kleurloze fytoeen, dat gevonden wordt in jojoba-olie. Dit innovatieve huidverzorgingsproduct verbetert de regeneratie en het herstel dankzij een uniek, op de natuur geïnspireerd proces. Op het gebied van huishoudelijke verzorging biedt het biologische oplosmiddel AUGEO® actieve, efficiënte oplossingskracht voor zware schoonmaakmiddelen en geurstoffen.

Gezondheidszorg

Onze ruime selectie aan hoogwaardige polymeren wordt gebruikt in orthopedie, medische apparatuur, chirurgische instrumenten en implantaten. Radel PPSU en Kalix® HPPA polymeren worden gebruikt voor kasten en onderdelen van medische apparatuur, en hebben uitzonderlijke eigenschappen die bestand zijn tegen de sterke desinfecterende middelen die momenteel worden gebruikt om de verspreiding van ziekenhuisinfecties te voorkomen. Onze RhodaPhos® Phos-reagent is een zeer zuivere chemische synthon op basis van fosfor, die wordt gebruikt om oligonucleotiden te produceren. Deze worden gebruikt in antisense-medicijnen voor ernstige erfelijke aandoeningen, zoals Huntington, Crohn en kanker.

Eenmalig te gebruiken chirurgische kits voor ruggengraatoperaties

Tegenwoordig worden sterkere desinfecterende middelen gebruikt om kasten van medische apparatuur te reinigen. Dit om de verspreiding van ziekenhuisinfecties te voorkomen. Standaard materialen kunnen barsten en breken, maar de gespecialiseerde polymeren van Solvay zijn chemisch bestand tegen herhaaldelijke blootstelling aan dergelijke middelen. Onze Ixef® PARA wordt ook steeds vaker gebruikt voor eenmalig te gebruiken chirurgische kits voor ruggengraatoperaties. Meer dan herbruikbare instrumenten vergroten deze de efficiëntie in de operatiekamer en helpen ze de oorzaken van infecties in operatiewonden tegen te gaan.

(photo)
minder
(photo)

VOEDING, VEEVOEDER & LANDBOUW

Duurzaam leven en bescherming van het leefmilieu

11%

van netto-omzet

De groei van de wereldbevolking vraagt om grotere landbouwopbrengsten en beter beheer van natuurlijke hulpbronnen. Solvay heeft hiervoor een unieke portefeuille aan innovatieve oplossingen om klanten, van landbouwers tot voedselproducenten, te helpen op een verantwoorde en duurzame manier te werken.

lees meer
trigger

Landbouw

De landbouw- en gewasbeschermingssector staat voor de uitdaging om de toekomst van de landbouw veilig te stellen en daarbij groenere oplossingen te gebruiken. Ze moeten zadenbehandelingen en voedingsstoffen om ontkieming te stimuleren integreren, biologische stoffen als nieuwe tool gebruiken, en data en digitale technologie inzetten om dit allemaal mogelijk te maken. Veeleisende regelgeving en de resistentie van gewassen zijn ook van invloed op deze sector. AgRHO® N50 Protect behandelt ureumkunstmest op een kostenefficiënte en duurzame manier en helpt Europese landbouwers te voldoen aan de richtlijnen die de vervluchtiging van ureum beperken. Ook bieden we vooruitstrevende automatiserings- en digitale technologie, waaronder hulp voor drones voor preciezere verspreiding van landbouwsproeistoffen, waarbij AgRHO® Aero-mate 320 beschikbaar is op de belangrijkste e-commerce platforms van China.

Veevoeder

Solvay biedt verschillende zeer efficiënte voedingssupplementen voor vee die helpen om ziektes te voorkomen en te beheersen. Ook zorgen deze voor een optimale aanvoer van voedingsstoffen die van essentieel belang zijn voor de gezondheid van het dier. Om poeders eenvoudiger te verwerken en te transporteren, is Tixosil®38A een silicaproduct dat ervoor zorgt dat poeders waaraan vitamines zoals vitamine E zijn toegevoegd, beter stromen. Door een natuurlijke bron van natrium, Bicar®Z, toe te voegen aan de voeding van vee om de pH van het rumen te reguleren, kunnen de productieprestaties van dieren worden verbeterd door het juiste zuur/base-evenwicht in stand te houden. In de sector voor aquacultuur, waar parasitaire ziektes een grote invloed kunnen hebben op de productie, hebben we een oplossing ontwikkeld met zuurstofrijk water: Paramove®. Hiermee wordt zalm ontdaan van zeeluis waardoor alleen zuurstof en water terugkeert naar het milieu. Het Aqualisan®-programma ging in Azië van start om de overlevingsgraad van garnalen te verbeteren, waardoor kwekers een hogere opbrengst genereren.

Voeding

Consumenten vragen om gezonder, natuurlijker en gemakkelijker voedsel, en Solvay biedt de voedingsindustrie een breed assortiment producten voor voedselbereiding en -conservering, gezonder leven, verbeterde voedselkwaliteit, voedselveiligheid en smaakverbetering. Een belangrijk voorbeeld is Rhovanil® Natural CW, het referentieproduct voor natuurlijke vanilline. Biologisch verkregen uit ferulazuur in rijstzemelen zonder ggo’s, voldoet het aan alle wereldwijde richtlijnen voor natuurlijke aroma’s. Het biedt zowel het pure en zoete vanilline-aroma dat zo kenmerkend is voor vanille en heeft als voordeel dat het een natuurlijk aroma is.

Een 100% biostimulant voor zaadbehandeling

Onze Agrho® GSB op guargom gebaseerde formule biedt boeren verbeterde productie-efficiëntie en vermindert het gebruik van andere landbouwproducten. Bovendien nemen de voedingswaarden toe en neemt de hoeveelheid afval af. Het zorgt voor snelle groei van planten en houdt ze gezond voor een opbrengst van meer dan 20-30%. Macromoleculen beïnvloeden grondeigenschappen in het zaad- en wortelgebied om de opname van water en voedingsstoffen, de wortelontwikkeling en de groeikracht van planten te verbeteren. Zo is de opbrengst per hectare groter. Solvay is inmiddels een strategisch samenwerkingsverband aangegaan met zaadproducent Limagrain en ontving de 2018 Innovatieprijs voor dit baanbrekende ontwerp voor zaadbehandeling.

(photo)
minder
(photo)

ELEKTRICITEIT & ELEKTRONICA

Connectiviteit en hoogwaardige prestaties

6%

van netto-omzet

Solvay werkt nauw samen met producenten van elektrische en elektronische apparatuur om ervoor te zorgen dat haar geavanceerde materialen aansluiten bij hun behoeftes. Daardoor zijn zij in staat nieuwe miniaturisatietechnologieën te ontwikkelen en kan Solvay hen nieuwe perspectieven bieden op het vlak van design, veiligheid en energieprestaties.

lees meer
trigger

Elektronicaonderdelen

De toegenomen miniaturisatie, het grotere geleidingsvermogen en de complexiteit van elektrische onderdelen heeft geleid tot een grotere vraag naar materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en een goede vormvastheid hebben.

Ons brede assortiment aan op fosfor gebaseerde chemische verbindingen – met name de CYTOP®-producten – wordt gebruikt in de productie van quantum dots voor displays en andere toepassingen, zoals verlichting, zonnecellen en medische beeldvorming.

Halfgeleiders

De markt voor halfgeleiders groeit snel. De groeisnelheid wordt aangedreven door datacenters, IOT en mobiele technologie. Klanten eisen hoge zuiverheid en temperatuur- en chemische bestendigheid zijn van vitaal belang. Naarmate apparaten kleiner worden, vereist de productie van halfgeleiders van de volgende generaties nog geavanceerdere reinigingsoplossingen en onze Interox® Pico-waterstofperoxide is de marktstandaard. Chipfabrikanten moeten zeker weten dat cleanrooms schoon blijven en vertrouwen daarbij op onze hoge temperatuurbestendigheid.

Smart devices

Smart sensing voedt momenteel de marktgroei voor smart devices en onderdelen, waaronder premium smartphones met geavanceerde functionaliteit zoals infinity display, AI of 5G. De hogere vraag naar miniaturisatie, multifunctionaliteit en betere prestaties creëert kansen voor gespecialiseerde materialen, zoals Kalix® HPPA (high-performance polyamide) van Solvay. Voor constructieonderdelen die gebruikt worden in mobiele smart devices, biedt Kalix® HPPA naast betere verwerkingsmogelijkheden een grote stevigheid, onbuigzaamheid en een hoogwaardige afwerking. Een ander voorbeeld is Solmyra, ideaal voor haptische toepassingen met uv- en vlekbestendigheid, en verbeterde productiviteit voor OEM’s die op zoek zijn naar een snelle doorlooptijd naar de markt voor hoogwaardige draagbare banden.

Zuiverder grondstoffen voor halfgeleiders

Fosfinegas is van vitaal belang bij de vervaardiging van producten als computers en led-lampen. Als grootste internationale fosfineleverancier heeft Solvay te maken met groeiende vraag en strenge eisen, waaronder een hoge zuiverheidsgraad. Onze twee fosfinegraden, CypureE® en CypureE® Ultra, bieden een zuiverheidsniveau van bijna 100%. Dit is mogelijk dankzij een streng oog voor detail in elk stadium, van productie tot transport.

(photo)
minder
(photo)

INDUSTRIËLE TOEPASSINGEN

Efficiëntie en meerwaarde

20%

van netto-omzet

Producenten moeten voldoen aan een steeds strengere regelgeving, en zij vertrouwen op innovaties voor efficiëntere processen en meer concurrerende producten. Ze krijgen ook te maken met beperkingen door onder andere verminderd energie- en waterverbruik, en een toenemende vraag naar duurzaamheid.
Dankzij onze materialen en oplossingen kunnen zij meer verantwoord te werk gaan en krijgen hun producten een langere levensduur waardoor op een duurzame manier waarde wordt gecreëerd.

lees meer
trigger

Industriële en beschermende coatings

Solvay biedt een breed assortiment aan bindmiddelen, oplosmiddelen, pigmenten en additieven, en ontwikkelt voortdurend formuleringen die gebruikt kunnen worden voor oppervlaktemodificatie: verbeterde bevochtiging van oppervlakken, verbeterde adhesie met ondergronden, verbeterde kleurontwikkeling, sterke roestbescherming en resistentie tegen agressieve vloeistoffen.

Metaal- en oppervlaktebehandeling

We maken ingrediënten en geformuleerde producten waarmee verschillende metalen en organische oppervlakken kunnen worden aangepast en schoongemaakt. Daardoor verbeteren de prestaties van het eindproduct en wordt de levensduur vergroot. Met Rhodoclean® hebben we ons assortiment laagschuimende industriële schoonmaakproducten bij een lage temperatuur uitgebreid. AddibondTM is een nieuwe productlijn voor lijmen en de aanhechting van verf op metaal.

Bescherming van industriële apparatuur

Vanwege de hoge eisen die gesteld worden aan industriële apparatuur, moet deze bestand zijn tegen corrosie, hoge temperaturen en agressieve chemicaliën. Solvay heeft gespecialiseerde polymeren ontwikkeld die onder bijzonder zware omstandigheden zelfs bepaalde metalen kunnen vervangen. Onze oplossingen zijn uitstekend bestand tegen uv-stralen, chemicaliën, brand en wrijving, en worden in vele industrieën toegepast. Ze wordt veel gebruikt in corrosiewerende toepassingen, zoals bekleding, en in zelfdragende constructies zoals leidingen.

Duurzaamheid en efficiëntie gecombineerd

Oplosmiddelen zijn onmisbaar bij wegenbouw. Ze verlagen tijdelijk de viscositeit van het bitumen om de verwerking te vergemakkelijken. InnRoad Protect van Solvay beantwoordt aan de behoefte van de wegenbouwsector aan groenere, veiligere technologieën. Dit product biedt ongeëvenaarde duurzaamheid en efficiëntie evenals een kleiner kookpuntbereik voor snellere verdamping, sneller herstel van de eigenschappen van bitumen en een snellere opbouw van de samenhang.

minder
(photo)

BOUW & CONSTRUCTIE

Duurzaamheid & energie-efficiëntie

8%

van netto-omzet

Er is meer en meer vraag naar gebouwen met een langere levensduur die minder energie verbruiken, waar waterbeheer wordt toegepast en die het welzijn van hun gebruikers verhogen. Onze oplossingen richten zich op de steeds strengere certificeringssystemen voor de milieuprestaties van passiefhuizen en -kantoren.

lees meer
trigger

Energiebesparing

Gebouwen nemen 40% van het energieverbruik en van de CO2-uitstoot in de wereld voor hun rekening. Met natriumcarbonaat helpen we mee aan de ontwikkeling van energiebesparend driedubbel glas en schuimwandbekleding om een aangename temperatuur te handhaven in bijna-nul-energiegebouwen. Daarnaast bieden we voor koelings- en verwarmingssystemen producten die eenvoudig in het gebruik zijn en een lange levensduur hebben. Met onze duurzame schuimoplossing Alve-One kunnen producenten van thermoplastische materialen en elastomeren die specifieke eigenschappen realiseren die zij zoeken voor hun kunststoffen, waaronder isolatie, stevigheid en lichtgewicht.

Bescherming en veiligheid

Verstedelijking is een belangrijke trend waardoor de vraag naar hoogwaardige, duurzaam geproduceerde verven en coatings wereldwijd blijft toenemen. Grotere duurzaamheid en extra functionaliteiten zijn de grote thema’s in de coatingsector. Solvay biedt producten die vrij zijn van AFE1 en van vluchtige organische stoffen, en die een eco-label hebben. Klanten kunnen daardoor overstappen van coatingsystemen op basis van oplosmiddelen naar formuleringen op waterbasis, in lijn met de eisen op het gebied van naleving en regelgeving.

Onze Sipomer® PAM- en WAM-additieven leveren uitstekende prestaties wat corrosie en aanhechting voor moeilijke ondergronden betreft zoals aluminium, koud staal, glas, beton, verouderd alkyd, hout en kunststoffen in watergedragen systemen.

Grondstoffenefficiëntie

Drinkwater wordt in veel landen steeds schaarser. Voor de bewatering van planten, bomen en groene gevels in steden wordt dan ook in toenemende mate regenwater gebruikt. Hierdoor groeit de vraag naar onze kunststof buizen en fittingen voor water en drainage.

1 Alkylfenolethoxylaat

Uitstekende thermische en uv-bescherming

Bebouwing is verantwoordelijk voor 40% van het energieverbruik en de CO2-uitstoot wereldwijd. De vraag naar meer duurzame woningen en kantoren die minder energie verbruiken en het welzijn van gebruikers vergroten, stijgt. Onze Cyasorb Cynergy Solutions® uv-stabilisatoren verlengen de levensduur van bouwmaterialen. Daarnaast bieden ze optimale prestaties onder moeilijke uv- en thermische omstandigheden.

(photo)
minder
(photo)