10 hoogtepunten van 2018

In 2018 heeft Solvay de transformatie voortgezet naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in geavanceerde materialen en hoogwaardige chemicaliën, en dat zich richt op snelgroeiende markten voor duurzame mobiliteit en grondstoffenefficiëntie. Hieronder een selectie van slechts 10 van de hoogtepunten van dit jaar.

Ilham Kadri benoemd tot CEO van Solvay

Met ingang van 1 maart 2019 is Ilham Kadri door de Raad van Bestuur benoemd tot voorzitter van het uitvoerend comité en CEO van de Groep. Zij volgt daarmee Jean-Pierre Clamadieu op.

lees meer

Een nieuwe stap in de transformatie van Solvay

De Groep is een vereenvoudigingsprogramma gestart voor de organisatie en de processen, om flexibeler en nog klantgerichter te worden. Met dit project willen we ook de cultuur en de manier van werken binnen de Groep transformeren, waarin samenwerking wordt bevorderd en teams beter in staat gesteld worden om tegemoet te komen aan de behoeften van de klant.

lees meer

Sneller op weg naar decarbonisatie

Solvay heeft zich ten doel gesteld om tegen 2025 de absolute uitstoot van broeikasgassen met 1 miljoen ton te verminderen. De afspraak om het bedrijf te laten groeien zonder dat dit ten koste gaat van de planeet zal worden gerealiseerd door onze energie-efficiëntie en energiemix te verbeteren, en te investeren in schone technologieën.

lees meer

Nieuw hoofdkantoor in Brussel en een groter O&I-centrum in Lyon

Solvay heeft plannen bekend gemaakt voor een nieuwe, moderne campus in Brussel en een geavanceerd Innovatie & Technologiecentrum in Lyon, Frankrijk. De nieuwe Campus wordt een levendige, dynamische werkplek, die samenwerking, innovatie en duurzaamheid stimuleert.

lees meer

Grootste zonnepark van South Carolina

Solvay vierde de opening van het Solvay Jasper County Solar Farm. Dankzij het grootste zonnepark van South Carolina kunnen we de uitdagingen van verdere decarbonisatie het hoofd bieden en met duurzame energie goederen produceren voor klanten van wereldklasse.

lees meer

Solvay sluit zich aan bij de SAFT-alliantie voor Europese batterij­producenten

Solvay sluit zich aan bij andere partners binnen de waardeketen om de ontwikkeling van stationaire batterijen te versnellen. De alliantie tussen SAFT, Umicore, Manz en Siemens wil, met de steun van de EU-commissie en de lidstaten, een Europese bevoorradingsketen voor batterijen oprichten.

lees meer

FusePly™, een doorbraak in verbindingen

Dankzij FusePly™ kunnen betrouwbare, composietconstructies worden gemaakt in conventionele processen. FusePly™ kan dankzij covalente verbindingen klinknagels en bevestigingsmiddelen vervangen, wat vliegtuigbouwers betere prestaties, hogere productie en minder gewicht oplevert.

lees meer

AgRHO® GSB op guargom gebaseerde formule

Deze 100% biostimulant voor zaadbehandeling waardoor de efficiëntie van de productie toeneemt, vergroot de waarde en vermindert de hoeveelheid afval. Winnaar van de Innovation Award 2018 van zaadproducent Limagrain.

lees meer

Gezamenlijke innovatie voor de toekomst van 3D

Solvay is een internationale competitie gestart waarin studenten worden uitgedaagd om met KetaSpire® PEEK 3D-onderdelen te printen. Deze hoogwaardige polymeer van Solvay wordt binnen verschillende industrieën gebruikt voor complexe onderdelen, zoals voor gezondheidszorg en ruimtevaart.

lees meer

Desinvestering polyamide-activiteiten afgerond

De Europese Commissie heeft de verkoop van de polyamide-activiteiten van Solvay aan BASF goedgekeurd, een belangrijke mijlpaal in de voltooiing van de transformatie van Solvay.

lees meer