Solvay
Geïntegreerd jaarverslag 2019

Geïntegreerd jaarverslag
2019

Progress
beyond

Ons Purpose

In 2019 heeft de grootste luisteroefening uit onze geschiedenis aanleiding gegeven tot ons Purpose, het waarom dat betekenis geeft aan ons individuele en collectieve werk.

We verbinden mensen, ideeën en elementen om de vooruitgang heruit te vinden

Verbinden is altijd al een essentieel kenmerk geweest van de spirit van Solvay.

Ons Purpose en onze Visie

Bericht van onze Voorzitters

2019 was een jaar van opmerkelijke vooruitgang, waarin we onze financiële en milieuverplichtingen in een uitdagende omgeving zijn nagekomen door ons te richten op klanten, kostendiscipline en cashmanagement. We hebben ook op drie fronten stapsgewijze veranderingen doorgevoerd: strategie, structuur en cultuur.

Lees verder

Kerncijfers 2019

Solvay is een op wetenschap gebaseerd bedrijf waarvan de technologieën voordelen bieden voor vele aspecten van het dagelijks leven. Met meer dan 24.100 werknemers in 64 landen verbindt Solvay mensen, ideeën en elementen om de vooruitgang opnieuw uit te vinden. De Groep streeft naar het creëren van duurzame gemeenschappelijke waarde voor iedereen, vooral via Solvay ONE Planet, dat rond drie pijlers is opgebouwd: de bescherming van het klimaat, het behoud van hulpbronnen en de bevordering van een betere levenskwaliteit.

Lees verder
 • Netto-omzet 10,2 in € miljard
 • Onderliggende EBITDA 2.322 in € miljoen
 • Broeikasgasemissies1 -5% als percentage van de vermindering, jaar-op-jaar
 • Duurzame oplossingen (SPM) 53% als percentage van de omzet van de Groep
 1. Totale uitstoot (perimeters 1 en 2).

Verhalen over verbinding

 • Verbinding met de wereld om ons heen

  Lees verder Lees verder
 • Verbinding voor
  ons Purpose

  Lees verder Lees verder
 • Verbinding voor groenere energie

  Lees verder Lees verder
 • Verbinding met een wereldwijde luchtvaarklant

  Lees verder Lees verder

Hoe we waarde creëren

Model voor duurzame waardecreatie

Bij Solvay zijn we vastbesloten het gebruik van onze middelen te optimaliseren om onze impact op de planeet te beperken. Onze nieuwe G.R.O.W.-bedrijfsstrategie en ons duurzaamheidsprogramma zijn afgestemd op de sterke trends die de groei in onze eindmarkten stimuleren.

Lees verder

10 hoogtepunten
van 2019

2019 was het begin van een nieuw hoofdstuk voor Solvay. We hebben onze nieuwe CEO verwelkomd en grote stappen vooruit gezet om het volledige potentieel van de Groep te ontsluiten: we hebben ons Purpose onthuld en een nieuwe G.R.O.W.-strategie en duurzaamheidsdoelstellingen geïntroduceerd, samen met een nieuw operationeel model.

Lees verder
10

Key topics

 • Strategie

  Onze nieuwe G.R.O.W.-strategie en onze Solvay ONE Planet-duurzaamheidsdoelstellingen zullen een duurzame gemeenschappelijke waarde voor iedereen creëren.

  Lees verder
 • Markten

  De activiteiten van Solvay spelen in op de sterke trends die de groei in onze eindmarkten stimuleren.

  Lees verder
 • Scorekaart

  In 2020 hebben we in het kader van onze G.R.O.W.-strategie een stap verder gezet en nieuwe financiële middellangetermijndoelstellingen voor 2024 vastgesteld.

  Lees verder
 • GRI Content Index

  Als lid van de GRI Community, draagt Solvay bij aan de GRI's missie en zet zich tevens in voor de verbetering van duurzaamheidsrapportage.

  Lees verder

Diensten