Solvay
Geïntegreerd jaarverslag 2019

In lijn met sterke economische trends

Gezondheidszorg

Adresseerbare
markt

>€10

miljard

Gezondheidszorg en welzijn worden een centrale prioriteit. Mensen willen langer en gezonder leven en zich beter voelen, door een betere balans tussen werk en privé en een hogere levenskwaliteit. Tegen eind 2020 zal 75% van de wereldbevolking een gepersonaliseerde zorgverzekering hebben. Verwacht wordt dat de gezondheids- en welzijnmarkt de komende jaren met meer dan 6% per jaar zal blijven groeien.

+7%

Gemiddelde samengestelde jaarlijkse groei van de wereldwijde markt voor medische implantaten op korte termijn1

>6%

Groei van medische kunststoffen op korte termijn2

Uitdagingen voor klanten

Patiënten worden steeds beter geïnformeerd over en betrokken bij hun gezondheidszorg. De sociale media worden hoe langer hoe meer gezien als een bron van informatie over gezondheid, en patiënten willen graag een keuze kunnen maken op dit gebied.

Kansen voor Solvay

Solvay is de nummer 1 op het gebied van hoogwaardige polymeertechnologieën en bedient verschillende markten.

  • Wij bieden biomaterialen voor langdurige-blootstellingstoepassingen die geschikt zijn voor implanteerbare, orthopedische en tandheelkundige hulpmiddelen.
  • Onze thermoplasten van medische kwaliteit bieden hoge prestaties in implanteerbare en medische hulpmiddelen bij toepassingen met beperkte blootstelling op gebieden zoals chirurgische instrumenten, sterilisatiekoffers en instrumenten voor eenmalig gebruik.
  • Onze revolutionaire, hoogwaardige polymeren die bestand zijn tegen hoge temperaturen worden gebruikt voor hemodialysemembranen.

Een Solvay-oplossing

Tot het einde van de jaren tachtig werden membranen voor het filteren van bloed gemaakt van celluloseacetaat, wat aanzienlijke, nadelige bijwerkingen kan hebben voor patiënten. Na samenwerking met de marktleiders om dit probleem aan te pakken, heeft Solvay een gespecialiseerd Udel®-polysulfonpolymeer ontwikkeld dat wordt gebruikt voor de productie van hemodialysemembranen en dat een uitstekende biocompatibiliteit biedt. Vandaag worden meer dan 3 miljoen mensen behandeld met hemodialysemembranen gemaakt van Solvay-producten.

Bronnen: 1: Medical implant Markets: Global Industry Trends, Share, Size and Forecast, Report by 2023, Kenneth Research, 1 augustus 2019, 2: BCC Research – 2018 report