Solvay
Geïntegreerd jaarverslag 2019

Bedrijfsomgeving

Marktgestuurde innovatie

GRI Disclosures

De activiteiten van Solvay spelen in op de sterke trends die de groei in onze eindmarkten stimuleren. Onze kerntechnologieën, competenties en expertise hebben ons in staat gesteld stevige posities op te bouwen in zeven snelgroeiende markten waar we nummer één of twee zijn en waar onze innovatieve en concurrerende oplossingen waarde kunnen bieden en onze klanten kunnen ondersteunen bij het aanpakken van hun uitdagingen.

Meer dan de helft van de producten van de Groep zijn nu stevig gepositioneerd als ‘Duurzame oplossingen’ en genereren omzetten op markten die verband houden met sterke duurzaamheidstrends, zoals duurzame mobiliteit en een efficiënt gebruik van hulpbronnen.

De World Alliance for Efficient Solutions, opgericht door de Solar Impulse Foundation, heeft zeven strategische producten van Solvay bekroond met het Efficient Solutions-label voor hun rol in de bescherming van mens en milieu op een rendabele manier.

Maak alles open

close all

Automobielindustrie en luchtvaart

Schonere mobiliteit

De toenemende bezorgdheid over duurzaamheid en de strenge regelgeving inzake de uitstoot van CO2 en deeltjes zetten de auto- en luchtvaartindustrie ertoe aan om duurzamere mobiliteitssystemen te ontwikkelen. Naast gewichtsreductie, een verschuiving naar elektrische en hybride voertuigen en een sterke focus op de klantervaring, is brandstofefficiëntie een belangrijke marktfactor in de automobielindustrie. In de luchtvaartsector zijn de marktfactoren momenteel de ongekende vraag van de klant (het passagiersverkeer groeit jaarlijks met 4,3%) en de behoefte aan geavanceerde oplossingen om vliegtuigen sneller te kunnen bouwen tegen lagere kosten, met een lager gewicht en met een hogere brandstofefficiëntie. Bij Solvay helpen we het transport schoner, veiliger en energiezuiniger te maken.

lees meer
trigger

Gewichtsreductie

Voor lichtere voertuigen met een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot zijn composietmaterialen een innovatief alternatief voor metalen en massieve kunststofconstructies. Onze SolvaLite™-composieten zijn tot 40% lichter dan metaal en harden veel sneller uit dan traditionele composieten. Het is een stapsgewijze verandering weg van traditionele composietmaterialen en betekent ook een efficiëntere, veel snellere productie en een grotere kosteneffectiviteit bij grootschalige productie.

Solvay heeft ook een unieke positie op het gebied van thermoplastische composieten met best-in-class speciale polymeren en een sterke expertise op het gebied van composiettechnologieën. Verwacht wordt dat deze materialen een steeds belangrijkere rol zullen spelen bij het voldoen aan de groeiende vraag naar lichtere onderdelen en het verkorten van de bouwtijd van vliegtuigen. Solvay levert aan de hele lucht- en ruimtevaartindustrie, van wereldwijd toonaangevende fabrikanten van commerciële vliegtuigen tot programma’s voor ruimte-exploratie. Zo leveren we innovatieve composietoplossingen voor de lucht- en ruimtevaart, van casco’s tot interieurs, elektrische, lucht- en vloeistofsystemen en voortstuwingssystemen.

Elektrificatie

Batterijen met een hogere energiedichtheid die sneller kunnen worden opgeladen, krachtiger zijn en minder kosten, zijn van vitaal belang voor de toekomst van elektromobiliteit. Solvay staat aan de spits van de batterij-innovatie met oplossingen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, temperatuur en chemische resistentie en dus beantwoorden aan de behoeften van het volledige batterijsysteem. Onze gefluoreerde materialen voor geavanceerde lithiumionbatterijen en onze Energain®-technologieën maken het mogelijk om de volgende generatie lithiumionbatterijen met een hogere spanning te gebruiken voor een hogere energiedichtheid.

Efficiëntie van de aandrijflijn

In alle soorten aandrijflijnen bieden de motor en het transmissie-systeem een aanzienlijk potentieel voor verbetering van de energie-efficiëntie. Onze speciale polymeren, zoals onze thermoplastische producten van de reeksen Amodel® PPA en Ryton® PPS, helpen om lichtere en dus zuinigere interne verbrandingsmotoren te bouwen, de intense hitte van kleinere motoren te beheersen en hybride elektrische voertuigen te ontwikkelen die benzinemotoren en elektromotoren combineren om de beste balans te bereiken tussen het verbruik van brandstof en batterijstroom.

Groene technologieën

Onze silicaproducten die zijn ontworpen voor bandenfabrikanten kunnen de rolweerstand tot 25% verminderen, waardoor het brandstofverbruik met 7% daalt. Ze maken bandenrubber consistenter en voorkomen dat deze opwarmt, waardoor de rolweerstand van banden afneemt en ze langer veilig blijven. Onze nieuwste innovatieve klasse, Premium SW, is een van de goedkoopste en efficiëntste manieren om de CO2-uitstoot van voertuigen te verminderen. Verschillende Solvay-oplossingen, waaronder Autocat®, worden gebruikt in autokatalysatoren om de uitstoot van vervuilende stoffen tot een minimum te beperken en tegelijkertijd de prestaties te verbeteren.

Focus

Precisieoplossingen voor vliegtuigen

Met onze Cycom®-producten bieden wij oplossingen voor de technisch meest uitdagende composiettoepassingen. Cycom®-systemen uit voorgeïmpregneerde vezels en harsen zijn de industrienorm voor stijfheid, slagvastheid en thermische prestaties. Deze innovatie maakt het mogelijk om 10 tot 20 keer sneller te produceren, waardoor de totale eigendomskosten kunnen worden verlaagd in lijn met de verwachtingen van de industrie voor grootschalig gebruik van composieten.

Veelzijdig polymeer

Onze Solef® PVDF*, een hoogwaardig materiaal voor lithiumionbatterijen, is door de Solar Impulse Foundation bekroond met het Efficient Solutions-label. Dit polymeer wordt gebruikt voor de productie van batterijcomponenten (bindmiddelen en scheiders). Als gedeeltelijk gefluoreerd materiaal is het bijzonder stabiel, wat de veiligheidsprestaties ten goede komt. Het maakt hogere spanningen mogelijk, is bestand tegen hoge temperaturen (wat essentieel is voor batterijen van elektrische voertuigen) en verhoogt de oplaadsnelheid en brandwerendheid.

minder

25

%

van de netto-omzet

Minerale hulpbronnen & milieu

Betaalbare hulpbronnen en milieubescherming

De belangrijkste marktfactoren op het gebied van minerale hulpbronnen en het milieu zijn de groeiende bezorgdheid over duurzaamheid en de strenge CO2-regelgeving. Onze duurzame oplossingen voor de sectoren olie & gas, mijnbouw, energieopwekking en energieopslag bieden onze klanten energie-efficiëntere en milieuvriendelijkere producten en diensten.

lees meer
trigger

Mijnbouw

De huidige mijnbouwactiviteiten staan voor de tweeledige uitdaging om de productie op peil te houden of te verhogen en het verbruik van hulpbronnen zoals water en energie te verminderen. Tegelijkertijd moeten de reagentia die worden gebruikt om metalen en mineralen te winnen, voldoen aan strenge veiligheids- en milieuvoorschriften. Onze gespecialiseerde mijnbouwreagentia helpen onze klanten om deze uitdagingen aan te gaan en de bedrijfskosten bij de terugwinning van vele metalen en mineralen te verminderen. In vergelijking met traditionele terugwinningsmethoden beperken onze Cyanex®-reagentia bijvoorbeeld de productietijd en de behoefte aan natuurlijke hulpbronnen aanzienlijk, terwijl ze de metaalopbrengst verhogen.

Door de groeiende vraag naar batterijen voor elektrische voertuigen en dus ook naar batterijmetalen, stijgt de vraag naar koper (een belangrijk onderdeel in elektrische voertuigen). Acorga®-koperextractiemiddelen hebben hun deugdelijkheid in de mijnbouwindustrie bewezen en worden door de grootste koperproducerende mijnen ter wereld gebruikt.

Olie en gas

De olie- en gasindustrie staat voor steeds grotere uitdagingen naarmate er in dieper water nieuwe offshorevelden worden ontdekt waarvoor langere, zwaardere en duurdere onderzeese leidingen nodig zijn, wat logistieke uitdagingen met zich meebrengt. De lichte composietmaterialen van Solvay kunnen worden gebruikt voor de productie van leidingen die bestand zijn tegen de extreme omstandigheden van toepassingen in de olie- en gasindustrie.

Evolite™ F1050 is een hoogwaardig thermoplastisch composiet-materiaal dat speciaal voor de olie- en gasindustrie is ontworpen. Het combineert de uitstekende chemische en temperatuurbestendigheid van Solef® PVDF met de inherente sterkte van koolstofvezel. Het biedt zowel de mechanische versterking van staal als een lager gewicht, waardoor mogelijk tientallen tonnen op een enkele leiding kunnen worden bespaard.

Schone technologieën

Solvay heeft een aantal oplossingen voor de productie van hernieuwbare energie ontwikkeld. Onze innovaties op het gebied van zonne-energie omvatten beschermfolies voor fotovoltaïsche panelen en onze windenergieoplossingen variëren van afdichtingen en kabels tot epoxyverbindingen voor windturbinebladen. Onze oplossingen ter ondersteuning van lucht- en waterzuivering en bodemsanering zijn gericht op de eisen van strengere regelgeving en maken gebruik van filtratie, gasscheiding, absorptie en chemische reacties.

Onze Capterall®*-oplossingen op basis van mineralen verwijderen op efficiënte wijze schadelijke stoffen uit het afvalwater en helpen onze klanten te voldoen aan de strenge voorschriften.

Focus

Hoge prestaties, hoge duurzaamheid

Mijnbouwactiviteiten kiezen voor de Aerophine®-familie van reagentia omdat ze het terugwinningspercentage kunnen verhogen en de selectiviteit bij complexe flotatie (een techniek die wordt gebruikt om mineralen te scheiden) voor basis- en edelmetaalertsen kunnen verbeteren. Aerophine® biedt een hogere duurzaamheid ten opzichte van concurrerende reagentia, met lagere doseringen en een betere stabiliteit. Het voorkomt ook de vorming van gevaarlijke ontledingsproducten.

Een schonere, veiligere omgeving

Het Solvair®-gamma* van Solvay behandelt de gassen die worden uitgestoten door verschillende industrieën en stedelijke activiteiten, zoals door afvalverbrandingsovens met energieterugwinning of door industriële ketels. Een van onze oplossingen, Solvair® Marine, is bijzonder innovatief. Dit gaszuiveringssysteem voor zwaveloxiden voldoet aan alle bestaande en aanstaande regelgeving, verwijdert 99% van de deeltjes, loost geen afvalwater in de zee en kan zonder droogdokking worden geïnstalleerd. Het vergemakkelijkt bovendien de behandeling van residuen op het land.

* Door de Solar Impulse Foundation bekroond met een Efficient Solutions-label

minder

14

%

van de netto-omzet

Gezondheidszorg & consumptie­goederen

Improving quality of life

Het consumentengedrag verandert naarmate de bevolking in volwassen economieën ouder wordt en de middenklasse in Afrika, Azië en Latijns-Amerika groeit. Consumenten willen gebruiksvriendelijke, multifunctionele oplossingen die op maat gemaakt, veilig en duurzaam zijn, een verbeterde consumenten- ervaring bieden, een positieve invloed op gezondheid en welzijn hebben en een geringe invloed op het milieu hebben. Zij willen ook profiteren van het beste dat digitale en verbeterde connectiviteit te bieden heeft.

lees meer
trigger

Gezondheidszorg

In de gezondheidszorg zijn de huidige factoren die de richting van de markt bepalen de groeiende wereldbevolking, de vooruitgang op het gebied van behandelingen en gezondheidstechnologieën, de grote sterilisatiecapaciteit en de bredere ziektekostenverzekering in ontwikkelingslanden.

Ons uitgebreide gamma polymeren wordt gebruikt in de orthopedie, in medische hulpmiddelen en apparatuur, in chirurgische instrumenten en in implantaten. Wij zijn een wereldleider op het gebied van thermoplasten die worden gebruikt voor de productie van dialysemembranen met een uitstekende biocompatibiliteit. Onze waterstofperoxide-oplossingen, die worden gebruikt als desinfectie- en ontsmettingsmiddelen, voldoen aan de groeiende vraag van de farmaceutische industrie naar dialyse- en desinfectiemiddelen.

We zijn ook een wereldleider op het gebied van hogebarrière-polymeren voor farmaceutische verpakkingen. Deze worden gebruikt in blisterverpakkingen om gevoelige farmaceutische producten te beschermen, verzekeren de werkzaamheid van het product en verlengen de houdbaarheid ervan. De producten van Solvay worden wereldwijd gebruikt in één op de vier farmaceutische blisterverpakkingen.

Consumptiegoederen

Wat consumentengoederen betreft, is het groeiende aantal klanten die meer natuurlijke en biogebaseerde oplossingen eisen een belangrijke marktbepalende factor. Dat geldt ook voor de vraag naar betere prestaties en meer gebruiksgemak, de groeiende vraag naar producten op maat en premiumproducten, en de vraag naar digitale tools om nichemerken mogelijk te maken.

Solvays brede portefeuille biedt innovatieve, duurzame en concurrerende polymeren en oppervlakteactieve stoffen die worden gebruikt in sectoren van slim textiel en pulppapier tot lichaamsverzorgings- en schoonmaakproducten. Deze omvatten Amni Soul Eco®, ‘s werelds eerste biologisch afbreekbare polyamidegaren dat snel afbreekt wanneer het op de stortplaats terechtkomt. Een ander voorbeeld is Mackadet® OPR 2, een biologisch afbreekbare, plantaardige vloeibare dispersie die wordt gebruikt om lichaamsverzorgings- of schoonmaakproducten ondoorzichtig te maken zonder dat er warmte nodig is. Dit product is sulfaat-, parabeen- en formaldehydevrij.

Focus

Bestrijding van infecties

Het vermogen om herhaalde desinfectie en stoomsterilisatie te weerstaan, is een kritieke eis voor elk materiaal dat in herbruikbare medische hulpmiddelen wordt gebruikt. Radel® (PPSU) is ontworpen voor bijzonder zware omgevingen en kan gedurende meer dan duizend cycli met stoom worden gesteriliseerd zonder noemenswaardig verlies van eigenschappen. Al meer dan 30 jaar vervangt dit opmerkelijk sterke polymeer met succes metalen in een breed scala aan toepassingen, waaronder sterilisatiekoffers en -schalen en handvatten van chirurgische en tandheelkundige instrumenten.

Natuurlijke haarverzorging

Onze lichaamsverzorgingsproducten zijn gericht op schoonheid en de meeste van onze producten zijn plantaardig. Polycare® Split Therapy is een nieuwe formule voor het herstellen van gespleten haarpunten. Het wordt gemaakt van natuurlijke guarpolymeren, kan worden gebruikt in shampoos, conditioners en serums en blijkt opmerkelijk efficiënt voor het herstellen van beschadigd haar.

minder

17

%

van de netto-omzet

Agro-, veevoeder- en voedings­industrie

Duurzaam leven en milieubescherming

De noodzaak om een groeiende wereldbevolking te voeden is de belangrijkste drijvende kracht in de agro-, veevoeder- en voedingsindustrie en vereist grotere landbouwopbrengsten en een beter beheer van hulpbronnen. Solvays innovatieve oplossingen ondersteunen klanten, van boeren tot voedselverwerkers, en helpen hen op een verantwoorde en duurzame manier te werken.

lees meer
trigger

Landbouw

De landbouw- en gewasbeschermingssector staan voor de uitdaging om met groenere oplossingen te bouwen aan de toekomst van de landbouw. Ze moeten zaadbehandelingen en voedingsstoffen integreren om de ontkieming te stimuleren, biologische stoffen als nieuwe tool gebruiken en data en digitale technologie inzetten om dit allemaal mogelijk te maken. Agrho® N50 Protect behandelt ureummeststoffen op een kosten-efficiënte en duurzame manier en helpt Europese telers te voldoen aan regelgeving die de vervluchtiging van ureum beperkt. We bieden ook baanbrekende digitale en automatiseringstechnologie, waaronder hulp voor drones voor preciezere verspreiding van landbouwsproeistoffen met onze Agrho® Aero-mate 320.

Veevoeder

Solvay biedt verschillende zeer efficiënte voedingssupplementen voor vee die worden gebruikt om ziekten te voorkomen en te bestrijden. Ook zorgen deze voor een optimale aanvoer van voedingsstoffen die van essentieel belang zijn voor de gezondheid van het dier. Door toevoeging van een natuurlijke bron van natrium, Bicar®Z, aan het voerrantsoen kunnen de gezondheid en productiviteit van dieren worden verbeterd. In de aquacultuur-sector, waar parasitaire ziekten de productie sterk kunnen beïnvloeden, wordt zalm met behulp van Paramove®*, een oplossing gemaakt van zuurstofrijk water, ontdaan van zeeluis, waardoor alleen zuurstof en water in het milieu achterblijven.

Voeding

Consumenten vragen om gezonder, natuurlijker en gemakkelijker voedsel. Solvay is de marktreferentie voor vanillineoplossingen. Wij bieden de voedings- en drankenindustrie een breed scala aan producten voor voedselbereiding, voedselconservering, gezonder leven, verbeterde voedselkwaliteit, voedselveiligheid en smaakverbetering. Wij leveren ook materialen voor veilige, betrouwbare en handige voedselverpakkingen. Onze hoge- barrièrepolymeren (HBP) bieden een gecombineerde waterdamp- en zuurstofbarrière en goede warmteafdichtingseigenschappen voor de bescherming van verse, droge en verpakte levens-middelen.

Focus

Een 100% biostimulant voor zaadbehandeling

De toenemende vraag en de beperkte uitbreiding van het landbouwareaal maken een veilige en kosteneffectieve opbrengstverhoging cruciaal voor toekomstige ontwikkelingen in de landbouw. Het unieke werkingsmechanisme van Solvays biostimulant AgRHO® S-Boost™* komt voort uit eigen natuurlijke polymeertechnologieën waarbij gebruik wordt gemaakt van guarbonen. Wanneer AgRHO® S-Boost™* wordt aangebracht op zaden, stimuleert het de wortelontwikkeling en bevordert het de opname van water en voedingsstoffen in de vroege groeistadia, wat leidt tot een gezondere plant, gegarandeerde opbrengsten en een optimaal gebruik van water en landbouwinputs.

Vanilline van biologische oorsprong

Vanilline is wereldwijd de meest populaire smaakstof die wordt gebruikt in levensmiddelen, maar vanillebonen zijn beperkt beschikbaar en zeer duur. Onze Rhovanil® Natural CW is de referentie op het gebied van natuurlijke vanilline. Ons product wordt biologisch verkregen uit ferulazuur, een natuurlijke organische verbinding die voorkomt in niet-genetisch gemodificeerde rijstzemelen. Het voldoet aan alle wereldwijde voorschriften voor natuurlijke smaakstoffen en biedt zowel het aroma dat kenmerkend is voor vanille als het voordeel dat het een natuurlijk aroma is.

* Awarded an Efficient Solutions label by the Solar Impulse Foundation

minder

12

%

van de netto-omzet

Elektronica & elektriciteit

Connectiviteit en hoge prestaties

De groeiende vraag naar hyperconnectiviteit, de snelle ontwikkeling van 5G en de exponentiële groei van data zijn belangrijke marktfactoren. Ze leiden tot miniaturisatie, de ontwikkeling van het internet der dingen (IoT) en een stijgende vraag naar componenten die minder energie verbruiken. Solvay werkt nauw samen met fabrikanten van elektrische en elektronische apparatuur om ervoor te zorgen dat zijn geavanceerde materialen volledig zijn afgestemd op hun behoeften.

lees meer
trigger

Beeldschermen

Wij bieden een nieuwe generatie materialen voor oledschermen die diffuus licht van hoge kwaliteit leveren en zouden kunnen leiden tot de ontwikkeling van flexibele schermen. Onze Cytop®- producten omvatten hoogzuivere fosfinederivaten die worden gebruikt bij de productie van kwantumstippen die de meest levendige kleuren en de helderste weergave mogelijk maken, waardoor het mogelijk is om veel meer nuances weer te geven. Onze producten worden op verschillende manieren gebruikt als precursoren voor halfgeleidende materialen, liganden, oplosmiddelen en ‘delivery agents’ voor chalcogenen.

Halfgeleiders en andere elektronische componenten

De toegenomen miniaturisatie, het grotere geleidingsvermogen en de complexiteit van elektronische componenten hebben geleid tot een grotere vraag naar materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en een goede vormvastheid hebben. Onze speciale polymeren bieden hoogwaardige oplossingen voor structurele en elektronische componenten. We hebben ook een erkende expertise op het gebied van hoogzuivere chemische producten voor de halfgeleiderindustrie. Samen voldoen ze aan de vraag op deze snelgroeiende markt, gedreven door datacenters, het internet der dingen en mobiele technologie, waar klanten materialen nodig hebben die een hoge mate van zuiverheid, temperatuurbestendigheid en chemische resistentie bieden.

Slimme apparaten

Smart sensing voedt momenteel de marktgroei van slimme apparaten en componenten, waaronder hoogwaardige smartphones met geavanceerde functionaliteiten zoals een infinity display, kunstmatige intelligentie of 5G. De grotere vraag naar miniaturisatie, multifunctionaliteit en betere prestaties creëert mogelijkheden voor speciale materialen, zoals Kalix® HPPA van Solvay. Deze hoogwaardige polyamide is ontworpen voor structurele componenten die worden gebruikt in slimme mobiele elektronische apparaten en biedt naast betere verwerkingsmogelijkheden een grote stevigheid, onbuigzaamheid en hoogwaardige afwerking.

Focus

Toonaangevende zuiverheid in elektronica

De complexiteit van computerchips en de toenemende miniaturisatie van geïntegreerde schakelingen voeden de vraag naar geavanceerde reinigingsoplossingen om de productie van de volgende generatie halfgeleiders te ondersteunen. Solvay is een van de weinige bedrijven ter wereld die in staat zijn om aan de strenge eisen van de belangrijkste halfgeleiderfabrikanten te voldoen. Onze ultrazuivere Interox® Pico-waterstofperoxide is de referentie in deze markt en kan metaalonzuiverheden op de schaal van een zoutkorrel op een voetbalveld elimineren.

Zuiverdere grondstoffen voor halfgeleiders

Fosfinegas is essentieel voor de productie van elektronica, waar het wordt gebruikt als doteermiddel voor verschillende soorten halfgeleiders en TFT-displays. Onze klanten zijn afhankelijk van Cypure® om deze veeleisende toepassingen te ondersteunen bij de productie in cleanroomomgevingen en volgens strenge kwaliteitsnormen. Onze fosfineproducten bieden een zuiverheidsgraad van bijna 100%, die wordt bereikt door nauwgezette aandacht voor detail in elke fase, van de productie tot het transport.

minder

5

%

van de netto-omzet

Bouw

Duurzaamheid en energie-efficiëntie

De belangrijkste drijvende kracht voor de bouwsector is de groeiende vraag naar gebouwen met een langere levensduur die minder energie verbruiken, waar veilig waterbeheer wordt toegepast en die het welzijn van de bewoners verbeteren. Onze oplossingen richten zich op steeds strengere certificeringssystemen voor de milieuprestaties van passiefhuizen en -kantoren.

lees meer
trigger

Energiebesparing

Gebouwen nemen 40% van het energieverbruik en de CO2-uitstoot in de wereld voor hun rekening. Wij helpen oplossingen te ontwikkelen voor energiebesparend driedubbel glas met natriumcarbonaat en voor schuimwandbekleding om een aangename temperatuur te handhaven in bijna-energieneutrale woningen.

Hulpbronnen­efficiëntie

Nu steeds meer landen worden geconfronteerd met drinkwaterschaarste, wordt regenwater in steden steeds vaker hergebruikt om planten en bomen water te geven. Hiervoor zijn veel kunststof water- en afvoerleidingen en -fittingen nodig, waarvoor Solvay belangrijke componenten levert. Van waterleidingen tot de bescherming van zonnepanelen, onze producten dragen bij aan een efficiënt gebruik van hernieuwbare hulpbronnen.

We leveren ook beschermfolies voor zonnepanelen die vaak op het dak van gebouwen worden geplaatst, waardoor hun efficiëntie wordt verhoogd en het gebruik van niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen verder wordt teruggedrongen.

Bescherming en veiligheid

Verstedelijking is een wereldwijde trend die de vraag naar hoogwaardige, duurzaam geproduceerde verven en coatings wereldwijd verder doet toenemen. Meer duurzaamheid en extra functionaliteit zijn de belangrijkste thema’s in de coatingindustrie. Solvay biedt producten met een eco-label die vrij zijn van AFE1 en VOS2, waardoor klanten kunnen overstappen van coating-systemen op basis van oplosmiddelen naar formuleringen op waterbasis, met volledige inachtneming van wet- en regelgeving. Dit is het geval met Solvays combinatie van de Sipomer® PAM- en WAM-additieven die een uitzonderlijke corrosiebestendigheid, hechting op moeilijke ondergronden (zoals aluminium, glas, hout, kunststof of verouderde alkyd) en een verhoogde algemene duurzaamheid bieden.
 

Focus

Materialen die langer meegaan

Onze Cyasorb® Cynergy Solutions uv-stabilisatoren verlengen de levensduur van bouwmaterialen op basis van polyolefinen en verbeteren hun duurzaamheid door optimale prestaties te bieden onder zware uv- en thermische omstandigheden. Met onze stabilisatoren kunnen kunststoffen met succes traditionele materialen zoals hout, bitumen en pvc vervangen, waardoor de onderhoudskosten van het eindproduct dalen en de duurzaamheidsprofielen worden verbeterd.

Flexibele schuimoplossingen

Solvay Alve-One®*-schuimoplossingen zijn een innovatieve generatie hoogwaardige en kosteneffectieve chemische blaasmiddelen die efficiëntie en gevaarloze formuleringen combineren. Ze zijn gebaseerd op 100% veilige grondstoffen en ondersteunen de kunststofindustrie in haar overgang naar een circulaire economie. Ze stellen producenten van thermoplasten en elastomeren ook in staat om de specifieke eigenschappen te bereiken die ze nodig hebben voor hun kunststoffen, zoals isolatie, sterkte en licht gewicht.

1: Alkylfenolethoxylaat,
2: Vluchtige organische stoffen
* Door de Solar Impulse Foundation bekroond met een Efficient Solutions-label

minder

8

%

van de netto-omzet

Industriële toepassingen

Efficiëntie en waarde

Fabrikanten moeten zich houden aan steeds strengere regels en vertrouwen op innovaties voor efficiëntere processen en meer concurrerende producten. Samen met beperkingen op hulpbronnen, waaronder een lager energie- en waterverbruik, en een grotere vraag naar duurzaamheid, zijn dit allemaal belangrijke marktfactoren. Onze materialen en oplossingen helpen hen om verantwoordelijker te werken en geven hun producten een langere levensduur, waardoor ze meer duurzame waarde creëren.

lees meer
trigger

Industriële en beschermende coatings

Solvay biedt een breed gamma van bindmiddelen, oplosmiddelen, pigmenten en additieven en werkt voortdurend aan de ontwikkeling van formuleringen die voordelen bieden op basis van oppervlaktemodificatie: betere oppervlaktebevochtiging, betere hechting aan substraten, betere kleurontwikkeling, sterke corrosiebescherming en weerstand tegen agressieve vloeistoffen.

Metaal- en oppervlaktebehandeling

We creëren ingrediënten en geformuleerde producten waarmee verschillende metalen en organische substraten kunnen worden aangepast en schoongemaakt, wat de prestaties en houdbaarheid van de eindproducten ten goede komt. Met Rhodoclean® hebben we ons assortiment laagschuimende industriële schoonmaakproducten voor gebruik bij lage temperaturen uitgebreid.

Industriële apparatuur

Vanwege de hoge eisen die aan industriële apparatuur worden gesteld, moet deze bestand zijn tegen corrosie, hoge temperaturen en agressieve chemicaliën. Solvay heeft specifieke polymeerproducten gecreëerd en geformuleerd die zelfs bepaalde metalen kunnen vervangen onder bijzonder zware gebruiksomstandigheden. Onze oplossingen zijn uitstekend bestand tegen uv-stralen, chemicaliën, brand en wrijving, en worden in vele industrieën toegepast. Ze worden veel gebruikt in corrosiewerende toepassingen, zoals voeringen, en in zelfdragende constructies zoals leidingen.

Duurzame oplossing voor wegdekken

Vloeimiddelen zijn onmisbaar in de wegenbouw. Ze verlagen tijdelijk de viscositeit van het bitumen om de verwerking te vergemakkelijken. InnRoad™ Protect van Solvay beantwoordt aan de behoefte van de wegenbouwindustrie aan groenere en veiligere technologieën. Dit product combineert als geen ander vloeimiddel op de markt duurzaamheid en efficiëntie, heeft een kleiner kookbereik voor een snellere verdamping en zorgt voor een sneller herstel van de bitumeneigenschappen en een snellere opbouw van de cohesie.

Focus

Sterke verlijming

Onze Addibond™-oplossingen zijn zeer efficiënte speciale additieven voor verfhechting en verlijming op aluminium en gegalvaniseerd staal. Ze bouwen letterlijk bruggen tussen metalen substraten en organische coatings zoals verven en lijmen. Dit biedt vele voordelen, zoals kortere verwerkingstijden, lagere gebruikskosten een een verbeterde conversiebehandeling en procesduurzaamheid.

Hoogwaardige oplossing voor 3D-printing

Solvays filamenten maken het voor de meest veeleisende industrieën ter wereld – de gezondheidszorg, de automobielindustrie, de lucht- en ruimtevaartindustrie en de olie- en gasindustrie – mogelijk om volledig functionele prototypes evenals kostenefficiënte individuele tot kleine aantallen applicaties veel sneller in 3D te printen dan traditionele productie. Ons nieuw gelanceerde Solef® PVDF AM-filament is bijzonder geschikt voor buitentoepassingen en onderdelen die in contact komen met ruwe chemische omgevingen. Het biedt langdurige prestaties bij temperaturen tot 120°C en heeft een uitzonderlijke chemische resistentie en een uitstekende weerstand tegen uv-straling, verwering en oxidatie.

minder

19

%

van de netto-omzet